10 november 2022

Ik kijk met trots terug op de afgeronde PDMS-implementaties in samenwerking met mijn collega’s

‘Onze Jan’ is met de VUT. Na bijna 13 jaar slaat Jan Heermans een nieuwe weg in. Jans afscheid laten we niet ongemerkt voorbij gaan. Hoe kijkt hij terug op zijn tijd bij itemedical? Wat gaat Jan het meeste missen? En wat gaat hij doen als vutter met ‘veel tijd’?

Lees meer

ITEMEDICAL: ZO JAN, JE BENT MET DE VUT: TIJD VOOR NIEUWE AVONTUREN! HOE KIJK JE TERUG OP BIJNA 13 JAAR ITEMEDICAL?
JAN: “Voordat ik bij itemedical begon, was ik teamleader/verpleegkundige van de Intensive Care Unit (ICU) in het voormalige Sint Clara Ziekenhuis en Zuiderziekenhuis (later gefuseerd tot het Maasstad Ziekenhuis). We werkten daar met Spacelabs patiëntmonitoren waarvan itemedical distributeur is. Als één van de eerste ziekenhuizen implementeerden we het softwarepakket MediScore. Vanaf deze samenwerking ken ik Arno Hoogland al. Met hem had ik altijd een warm en informeel contact: even bijpraten met een kopje koffie in het oude Sint Clara. Later begeleidde ik als Project Manager de implementatie van MetaVision 5 als Patiënt Data Management Systeem (PDMS). Deze PDMS-implementatie vond ik zo leuk dat ik Arno vroeg of ze bij itemedical een baan hadden op dat gebied. En zo is het balletje gaan rollen.”

“Ik startte als Clinical Application Specialist met de installatie, implementatie en training van MediScore ICU als geautomatiseerd ‘Afdelings- en management informatie systeem’. Daarna begon ik ook met de Sentinel cardiologie software van Spacelabs. Hiervoor reisde ik door het hele land. De laatste jaren werkte ik als Project Manager waarbij het Amstelland Ziekenhuis één van de eerste ziekenhuizen was waarbij we zelfstandig MetaVision 6 implementeerden. Voorheen deed de leverancier iMDsoft dit.”

EN WAS JE OOK BETROKKEN BIJ DE REALISATIE VAN DE MEDISCHE ALARMOPLOSSING?
“Jazeker. Op de Kinderafdeling van het IJsselland Ziekenhuis voerden we de eerste implementatie hiervan uit. Dit deed ik samen met Dick den Ouden en Martijn van Duffelen. Daarna volgenden nog vier afdelingen: Verloskunde, Neurologie, CCU en Cardiologie. Nu stuurt deze slimme alarmmanagement oplossing alleen de kritisch relevante alarmen door naar de smartphone van het zorgpersoneel.”

HET VALT OP DAT JE BETROKKEN WAS BIJ VEEL ‘EERSTE GO-LIVES’.

“Nu je dit zegt. Ik heb er nog één: de eerste livegang van de applicatie MediScore in het Sint Blasius Ziekenhuis in het Belgische Dendermonde. 😀 Oh ja, de livegang van MetaVsion 6 als nieuw platform in mijn ‘oude’ Maasstad Ziekenhuis. Alleen nu in de rol van projectleider bij itemedical.”

VEEL GEDAAN EN GEZIEN BIJ ITEMEDICAL?
“Bij itemedical heb ik veel geleerd. Ik had wel kennis van de ‘voorkant’ van MediScore en MetaVision, alleen de ‘achterkant’ was nieuw voor mij. Omdat ik geen ICT-opleiding of achtergrond had, heb ik alles vanaf het begin moeten leren. Dat was echt een andere tak van sport. In het begin dacht ik, dit ga ik nooit leren, maar met de hulp van Pieter Baauw en Rick Lin is mij dat toch gelukt.”

VAN JE WERK, WAT GA JE HET MEESTE MISSEN?
“Jullie!😀itemedical is voor mij een warm bad. Het was voor één grote leercurve waar ik in zat. Ik kon altijd met mijn vragen terecht: géén vraag was te veel. Mijn collega’s hielpen of ondersteunden mij altijd. Ik heb deze bereidheid om elkaar te helpen en samen dingen op te lossen als heel prettig ervaren. Het voelde voor mij als een grote hechte club. Af en toe zijn ze kritisch, maar dat is prima. Ik ga de samenwerking met mijn collega’s missen!”

EN WAT IS HET MOOISTE MOMENT WAT JOU IS BIJGEBLEVEN?
“Wat mij nog helder voor de geest staat, is het iPad cadeau. Bij het 10-jarig bestaan van itemedical kreeg iedere medewerker een tablet met het itemedical-logo erop.”

WAT VERGEET JE NOOIT MEER?
“Onder leiding van Peter Hof als nieuwe CEO, groeide het bedrijf na de overname verder. Itemedical werd steeds professioneler. Zo stond er eerst weinig op papier. Nu is alles gedocumenteerd en is onze medische software gecertificeerd. Ook heeft Peter het projectmanagement aangepakt. Zo werken we nu met een CRM-systeem waarbij we calls van klanten registreren en oplossen. We zijn nog steeds laagdrempelig en goed benaderbaar. Als team kunnen we snel reageren en schakelen naar onze klanten: er zitten niet veel lagen tussen. Daarnaast is onze betrokkenheid naar klanten groot.”

WAAR BEN JE HET MEEST TROTS OP?
“Ik kijk met trots terug op de afgeronde PDMS-implementaties in samenwerking met mijn collega’s. Ik vond het wel spannend om dit voor elkaar te krijgen. Ik ben ook trots als klanten hierover tevreden waren.”

NU EEN KORT QUIZJE: WAT IS TYPISCH JAN?

KOFFIE IN EEN MOK MET DE ROTTERDAM SKYLINE of MELK UIT EEN THERMOSFLES? “De Rotterdam mok natuurlijk!😀”

SPORTIEF of HANGOUDERE? “Sportief. Ik fiets regelmatig, doe aan wielrennen en wandel elke dag zo’n 10 kilometer.”

DRUK of RUSTIG? “Rustig: alles op zijn tijd.”

FEYENOORD of AJAX? “Dat spreekt voor zich: Feyenoord.”

RACEFIETSEN of KITESURFEN? “Racefietsen. Ik wil wel kitesurfen voor de ervaring. Dit staat nog op mijn bucketlist om te leren😀.”

GADGETS of OLD SCHOOL? “Gadgets zoals een Garmin fietscomputer. Dit geeft mij nog meer inzicht in data zoals uithoudingsvermogen en gemiddeld stijgingspercentage.”

IN THE SPOTLIGHT of OP DE ACHTERGROND? “Op de achtergrond.”

ZEE of BERGEN? “Allebei. In de zomervakantie ga ik graag wandelen in de bergen. Tussendoor naar de zee waar ik een strandhuisje heb.”

 BBQ of EIGEN BAMMETJES? “BBQ natuurlijk!”

NOG MEER TYPISCH JAN? “Lachend, ik ben snoeperig: dat kan een snoepje zijn tot een plakje of blokje kaas of een biertje.”

WAT GA JE DOEN ALS VUTTER MET ‘VEEL TIJD’?
“Eerst even een paar maandjes niets en dan verder uitzoeken wat ik wil doen. Misschien bij het Rode Kruis vrijwilligerswerk doen of als EHBO-er bij evenementen. Dat deed ik vroeger ook bij voetbalwedstrijden of bij concerten zoals de Stones. Of passagiers vervoeren in een bus of misschien wel een betaalde baan. Ik weet het nog niet. Ik ga in ieder geval genieten van de natuur, wandelen en fietsen. Mijn vrouw José werkt nog 1 jaar 1 dag in de week en dan stopt zij er ook mee. Dan gaan we samen op pad.

Ik werkte met plezier bij itemedical en het was voor mij een droom om eerder met werken te stoppen. Het was voor mij een nachtmerrie om met een rollator naar klanten te gaan tot en met mijn 67ste. Bij itemedical volgen vele nieuwe ontwikkelingen over alarmmanagement en -inzicht met een alarmcoach elkaar snel op. Nu hoef ik niet meer in de nieuwe materie te duiken en alles hierover te leren. Voor mij is dit een mooi moment om te stoppen. Ik ga jullie als collega’s missen.”

WIJ GAAN JOU OOK MISSEN, JAN!

Delen:

Op de hoogte blijven van het itemedical-nieuws?