Itemedical kiest met Spacelabs Healthcare voor 50 jaar wereldwijde expertise op het gebied van bewezen gecertificeerde cardiologie-oplossingen.

Sentinel

Het Sentinel systeem van Spacelabs Healthcare is een als Cardiologie Informatie Management Systeem. Deze applicatie verzamelt cardiologische non-invasieve gegevens en biedt toegang tot rapporten en analyses. Deze informatie helpt je bij de diagnose en behandeling van jouw patiënt. Sentinel is gecertificeerd als een Medical Device CE Klasse IIa (CE 0123). Dit waarborgt de kwaliteit en patiëntveiligheid. 

Connectiviteit

Sentinel vereenvoudigt jouw gegevensbeheer doordat het meerdere afzonderlijke systemen samenvoegt in één centrale database. Dit zijn koppelingen als data import vanuit Spacelabs cardiologische diagnose apparatuur of inlezen van analyseresultaten van Spacelabs holter ECG opnames. Uit het EPD haal je de patiëntengegevens op via een HL7 of DICOM koppeling. Andersom stuur je alle rapporten vanuit Sentinel naar het EPD. Met Sentinel krijg je gemakkelijk toegang tot informatiebeheer van jouw volledige patiënt workflow.

Jouw Sentinel-voordelen

 • Integratie met het EPD
 • Totaal overzicht van alle Spacelabs cardiologische diagnose apparatuur
 • Combineert Spacelabs holter recorders, Ambulatory Blood Pressure (ABP) monitoren en ECG gegevens
 • Zeer configureerbaar door modulaire opbouw voor een optimale workflow
 • Compleet overzicht van historische gegevens
 • Web-based, direct diagnostische informatie binnen handbereik
 • Gecertificeerd Medical Device CE Klasse IIa (CE 0123)

Modulaire opbouw

Het informatiebeheer systeem bestaat uit een 3-tal modules: 12 afleidingen ECG’s en de ECG holter en ABP monitoring van Spacelabs. Alle rapporten uit 12 afleidingen ECG’s van Spacelabs én andere leveranciers vind je terug in de centrale opslag binnen de Sentinel database. Meer informatie over de holter en ABP monitoring vindt je hieronder.

Holter Monitoring

De ECG holter en event recorders van Spacelabs zijn comfortabel in gebruik voor de patiënt en voldoen aan de naleving van de voorschriften. Verkrijg eenvoudig nauwkeurige data door de ingebouwde technologie. Zelfs onder de meest uitdagende omstandigheden. De opname duur varieert van 24 of 48 uur of 7, 14 of 30 dagen. In combinatie met het analyseprogramma Lifescreen Pro en Pathfinder SL analyseer je holter ECG opnames snel, nauwkeurig en uitgebreid.

De holter monitoring range, CE Klasse IIa (CE 0123) bestaat uit:

 • EVO holter
 • Lifecard CF holter
 • Eclipse Pro holter
 • Eclipse Mini continue holter recorder

Holter ECG analyse

Ervaar de snelle en gedetailleerde analysemogelijkheden voor een beter klinisch inzicht in minder tijd. De aan Sentinel gekoppelde analyse applicaties zijn de CE Klasse IIa (CE 0123) gecertificeerde Pathfinder SL, voor een uitgebreide analyse en Lifescreen Pro, voor een snel resultaat.

ABP Monitoring

Ontdek de ABP 24-uurs bloeddruk monitoren van Spacelabs met internationaal gevalideerde nauwkeurigheid. Klik op onderstaande links voor de validatie rapporten:

 • AAMI (Association for the Advancement of Medical Instrumentation)/ANSI/ ISO 81060 (volwassenen en kinderen)
 • BHS (British Hypertension Society)
 • ESH (European Hypertension Society)

De OnTrak is het resultaat van meer dan 40 jaar onderzoek en innovatieve ontwikkelingen op het gebied van ABP’s. De ABP OnTrak monitor is als medisch hulpmiddel CE Klasse IIa (CE 0123) gecertificeerd.

Ontdek alle voordelen van de OnTrak.

Delen:

Meer weten over Sentinel als cardiologische informatiebeheer oplossing?