De primeur om te starten met de nieuwe alarmoplossing van Itémedical en haar partner CLB. De ingebruikname van de nieuwe kinderafdeling en de couveusesuites waren het startsein om live te gaan met deze zorgoplossing.

De zorgoplossing filtert, vertraagt, verrijkt en differentieert meer dan 90% van de medische alarmen. Hierdoor blijven alleen kritisch relevante alarmen over die op een veilige en betrouwbare manier worden afgeleverd op de mobiele device van de zorgprofessional. Dit leidt tot een snellere response en afhandeling van een kritisch alarm en vermindert alarmmoeheid.

MediScore MDDG (Medical Device Data Gateway) is merkonafhankelijke software van Itémedical. Dit zorgt voor de betrouwbare verwerking van near real-time informatie die vanaf medische bedzijdige apparaten naar de zorgverleners gaat. De informatie gaat in het MOS+ (Medisch Oproep Systeem) van CLB.

De MediScore MDDG is volgens EU medische richtlijn 93/42EEC CE gecertificeerd medical device klasse IIb. In combinatie met het MOS+ (Medische Oproep Systeem) van CLB, krijgt de zorgprofessional alleen die alarmen te zien, die relevant zijn. 

Itémedical en CLB bedanken het IJsselland Ziekenhuis voor de samenwerking in dit traject. En ook voor het vertrouwen om als eerste deze zorgoplossing in de complexe kritische zorgomgeving in te mogen zetten

Delen: