15 februari 2022

Net als bij Itémedical werken er in het Maasstad Ziekenhuis medewerkers met een lang dienstverband. Dit zorgt voor betrokkenheid en verbinding onderling. Dat geldt ook andersom: dit Rotterdamse ziekenhuis is al jaren een trouwe partner en hiermee voelen we ons verbonden. Zo ondersteunen onze software-oplossingen MetaVision 6MediScore ICU en MediScore Alarms hier dagelijks de zorgverleners en hun workflow op de IC en OK.

Wat ooit in het Maasstad begon als een idee om na een drukke werkdag te kunnen voetballen met collega’s, is inmiddels uitgegroeid tot een wekelijkse sportavond. Al meer dan 20 jaar voetballen Maasstad-collega’s uit verschillende disciplines met elkaar. Van artsen en verpleegkundigen tot logistiek- en keukenmedewerkers. Door deze voetbalavond zijn vele collega’s inmiddels vrienden van elkaar geworden. Sporten met elkaar stimuleert de betrokkenheid van medewerkers. Een goede werk-privébalans waardeert Itémedical. Daarom dragen we mede een steentje bij aan de zaalhuur voor dit ‘Maasstad Oranje team’.   

Sami Akrout, IC verpleegkundige en Functioneel Beheerder PDMS MetaVision, Maasstad Ziekenhuis zegt hierover:

Sporten met collega’s heeft een positief effect op personeelsbehoud

Vooral nu in deze COVID periode kan ik mij zo verheugen op de maandagavond (zo lang het mogelijk is uiteraard met de lockdown) om heerlijk te sporten met mijn collega’s/vrienden. Het heeft een enorm positief effect op mijn geest, lichaam en gezondheid. Ook het feit dat je met collega’s uit verschillende disciplines sport, heeft voordelen: de samenwerking is beter en de lijnen zijn korter. Wat ook opvalt is dat sporten zorgt voor personeelsbehoud. 70% van de medewerkers die 23 jaar geleden begon, zijn nog steeds werkzaam in het huidige Maasstad Ziekenhuis. Kortom, sporten met collega’s/vrienden heeft ook een heel positief effect op personeelsbehoud voor ons ziekenhuis.
Namens het Maasstad Oranje team bedankt voor het mede mogelijk maken van ons maandagavond event. Hopelijk kunnen we voorlopig doorgaan zodat we ook samen sterk en fit blijven!

Sami Akrout
Intensive Care verpleegkundige & Functioneel Beheerder PDMS MetaVision, Maasstad Ziekenhuis

Bedankt Sami voor je mooie woorden! Wij doen dit graag voor een trouwe en gewaardeerde partner.

Delen:

Ontdek hoe we samen de zorgkwaliteit verbeteren