25 maart 2021

Trots dat ik 10 jaar bij dit mooie bedrijf mag werken.

Sinds februari 2021 is Dick den Ouden 10 jaar in dienst bij itemedical als Clinical Application Specialist. Deze mijlpaal wilden we niet ongemerkt voorbij laten gaan. Daarom zaten we met hem samen voor een interview. Hoe kijkt Dick terug op de afgelopen 10 jaar? Waar is hij het meest trots op en wat kunnen we van hem verwachten in de komende jaren?

Lees meer

ITEMEDICAL: WAT HEB JE GEDAAN VOORDAT JE BIJ ITEMEDICAL BEGON?

DICK“Ik ben begonnen in het IJsselland Ziekenhuis in Capelle a/d IJssel met een Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL) opleiding, waarbij je werken en leren combineert. Na drie jaar stage op diverse afdelingen, ging ik werken op de afdeling Interne Geneeskunde. Vier jaar later ben ik overgestapt naar de Spoed Eisende Hulp (SEH) waar ik de opleiding tot SEH-verpleegkundige heb gevolgd. 

Eigenlijk was ik niet op zoek naar een andere baan, maar itemedical kwam na 12 jaar op mijn pad. Ik werkte met Spacelabs patiëntbewakingsmonitoren en volgde een Super User cursus bij itemedical in Tiel. Itemedical zocht een Clinical Application Specialist en benaderde mij voor deze functie. Ik heb alles op een rij gezet en de sprong gewaagd naar een baan met meer regelmaat. Daar heb ik na 10 jaar nog steeds geen spijt van.”

WAT DOE JE NU BIJ ITEMEDICAL?
“Als Clinical Application Specialist houd ik mij vooral bezig met de uitleg, training en demonstratie van onze oplossingen. Ik ben gestart met de patiëntbewakingsmonitoren, later is hier cardio diagnostiek bij gekomen. Bij het gehele traject ben ik betrokkenen en na de Go Live komt de nazorg om de hoek kijken. Ik bekijk of alles naar behoren werkt en vaak komen de meeste vragen na de ingebruikname. Hierbij begeleid ik de klant, laat de werking zien en geef tips. Als er nieuwe ontwikkelingen zijn, zoals nu de snelle analyse toepassing van holteropnames, de LifeScreen Pro, dan deel ik deze kennis tijdens mijn bezoek. Ik hou de wensen van mijn klanten in de gaten en denk graag mee hoe wij als bedrijf kunnen ondersteunen.”

WAT IS JOUW ROL BIJ  DE MEDISCHE ALARMOPLOSSING?
“Sinds kort ben ik betrokken bij de MediScore Medical Device Data Gateway (MDDG). Door een baseline meting krijg je inzicht in de alarmsituatie op een verpleegafdeling zoals het aantal alarmen, de alarmduur en van welk type medisch apparaat. Gezien mijn klinische achtergrond adviseer ik mede welke alarmen kritisch relevant zijn en welke niet, welke alarmen vertraagd of gefilterd kunnen worden zodat een verpleegkundige uiteindelijk alleen de relevante kritische alarmen doorkrijgt. Hierdoor kan de verpleegkundige sneller reageren op een alarm in een stillere IC-omgeving. Mijn rol is om goed te luisteren naar de verpleegkundigen en hierop in te spelen.”

HOE UIT ZICH DAT IN DE PRAKTIJK?
“Recent is de MediScore MDDG in mijn oude ziekenhuis, Het IJsselland als alarmoplossing geïmplementeerd in combinatie met een alarmdistributie systeem. In eerste instantie wilde het ziekenhuis de top 20 van de gemeten alarmen direct een-op-een doorzetten naar de smartphone. Vrij snel na livegang kreeg ik te horen dat de verpleegkundigen “gek” werden van de hoeveelheid doorgestuurde alarmen van de bewakingsmonitoren. Op zo’n moment schakel ik snel en pas ik, in overleg met het ziekenhuis, de configuratie aan. Mijn doel hierbij is om te zorgen dat de verpleegkundigen en het team mogen vertrouwen op de veilige werking van de alarmketen. Nu zijn we in de fase beland om te gaan finetunen wat de alarmdistributie betreft.”

HOE KIJK JE TERUG OP 10 JAAR ITEMEDICAL?
“Het eerste jaar bij itemedical was voor mij heel erg wennen. Ik was gewend om intensief samen te werken in een team, nu werk ik meer alleen en ben ik zelf verantwoordelijk voor het invullen van mijn dag met afspraken. In dat eerste jaar kende ik nog niemand in de ziekenhuizen die ik bezocht. Gaandeweg leer je meer mensen kennen van Medische Techniek, van verschillende verpleegafdelingen en bouw je je contacten op. Je ziet en hoort een hoop dingen en je komt nog eens ergens anders. Deze afwisseling vind ik leuk. Daarnaast heb ik veel contacten met mijn sales en technische collega’s waarbij ik het teamgevoel zeker ervaar!”

WAAR BEN JE HET MEEST TROTS OP?
“Ik ben het meest trots op de samenwerking met mijn collega’s om een mooi project zoals bijvoorbeeld de implementatie van Sentinel, live te krijgen. En daarnaast ook natuurlijk dat het voldoet aan de verwachtingen van onze klanten. Ik ben trots dat ik al 10 jaar bij dit mooie bedrijf mag werken.” 

WAT IS JE HET MEEST BIJGEBLEVEN?
“Wat mij het meest is bijgebleven, is de fantastische ervaring in het Curaçao Medical Center (CMC) op Curaçao. In dit nieuwe ziekenhuis hebben we in oktober 2019 Spacelabs patiëntmonitoren geïnstalleerd op alle kritische zorgafdelingen. De dankbaarheid van de mensen in het CMC voor het feit dat we daar waren en op weg hielpen, heeft veel indruk gemaakt.

Het was voor mij een wereldreis om niet te vergeten. Alleen al de reis ernaar toe in een grote Boeing. Met een halve jet-leg direct aan de slag in een klimaat waar we behoorlijk aan moesten wennen. Het hele traject van het samenwerken met mijn technische collega’s, het instellen van de monitoren met de juiste configuratie, het trainen en begeleiden van het zorgpersoneel na de livegang, vond ik een bijzondere ervaring.” 

WAT MOGEN KLANTEN VAN JE VERWACHTEN DE KOMENDE JAREN?
“Mijn klanten mogen van mij een professionele begeleiding verwachten zowel in de beginfase bij het geven van demonstraties, de klinische ondersteuning bij de implementatie alsook bij de nazorg via gebruikerstrainingen. Alle implementaties vind ik hierbij leuk om te doen of het nu gaat om de uitrol van Sentinel, een medische alarmoplossing of een uitbreiding met een 24-uurs Ambulante Bloeddrukmeter (ABP). Ik vind het belangrijk dat ik de klant het vertrouwen kan geven dat de gekozen oplossing goed werkt en hierover tevreden is. Met praktische tips help ik de gebruikers graag op weg zodat zij makkelijker hun werk kunnen doen!”

EN DICK ALS PERSOON? WAT DOE JE IN JE VRIJE TIJD?
“Ik ben graag buiten. Lekker wandelen in het bos, naar het strand of buiten een biertje of wijntje drinken op het terras. Zelf ben ik al 30 jaar lid van de Krimpense reddingsbrigade. Hier geef ik kinderen zwemles en training. Voor kinderen die net hun diploma A hebben, breng ik zelfredzaamheid bij en als ze groter worden, volgt elkaar redden. Een stuk theorie hoort erbij over stromingen, eb-en vloed, auto te water en een EHBO-training die ik samen met een EHBO-instructeur verzorg. Dit doe ik normaal gesproken één keer in de week in het zwembad. Daarna ga ik zelf graag baantjes zwemmen en ter afsluiting nog wat drinken met elkaar.”

Delen:

Interesse in een demo van onze oplossingen?