Javascript is uitgeschakeld in de browser waardoor de website niet goed kan functioneren.
Schakel javascript in om deze website juist te kunnen gebruiken.
Medical Device Data Gateway

Medical Device Data Gateway
MediScore MDDG

Itemedical heeft MediScore Medical Device Data Gateway (MDDG) ontworpen om merk onafhankelijk alle medische apparatuur te ontsluiten. Met ontsluiten wordt bedoeld dat alle data, zowel de vitale parameters, de alarmdata, instellingen en grenzen, en overige (service) berichten beschikbaar gemaakt wordt voor andere applicaties en voor de MediScore Database (voor Analyse en Dashboards).

De ontvangen vitale waarden wordt ter beschikking gesteld aan bijvoorbeeld een elektronisch patiënt dossier van Chipsoft HiX, Epic en andere of een patiënt data management systeem zoals bijvoorbeeld MetaVision.

Alarmdata: filtering, differentiëring, verrijking en vertraging

De ontvangen alarmdata kunnen worden gefilterd, gedifferentieerd, verrijkt en al dan niet met gewenste vertraging worden gedistribueerd. Alarmen kunnen realtime worden doorgestuurd, en indien gewenst opgeslagen worden in de MediScore database voor verdere analyse of voor gebruik op operationele dashboards.

Dit alles doet itemedical op een gevalideerde en geverifieerde wijze zodat onze klanten kunnen vertrouwen op het goed functioneren van MediScore MDDG. MediScore MDDG is ontwikkeld als een Medisch Device Klasse IIb (CE 0344). Itemedical is als ontwikkelende firma  ISO 13485:2016 gecertificeerd.

Device Connectivity

Er is geen afdeling zo data intensief als de Intensive Care. Sinds de komst van de eerste patiënten data management systemen (PDMS) bestaat er behoefte aan het koppelen van medische apparatuur aan het PDMS.

Ieder PDMS of EPD is reeds voorzien van een methode om medische apparatuur te ontsluiten. MetaVision doet dat door middel van het leveren van apparaat specifieke drivers, net als het Chipsoft PDMS. EPIC maakt gebruik van de diensten van een externe middleware leverancier bij voorkeur Capsule tech. Aan de kant van de leveranciers van medische apparaten ziet itemedical veel variatie. Zo zijn er apparaten met seriële aansluitingen, met netwerk aansluitingen, of centrale servers van waaruit data aangeboden wordt. In veel situaties is device connectivity al wel min of meer geregeld. Waarom zou itemedical dan een MDDG ontwikkelen?

Merkonafhankelijk

Veel van onze klanten geven aan dat men graag een merk onafhankelijk platform wil hebben voor het ontsluiten van data uit medische apparatuur. Dit geeft onze klanten de flexibiliteit om te wisselen van leverancier van zowel PDMS/ EPD alsook van medisch apparaat leverancier, zonder dat de interface tussen beiden vervangen dient te worden. Dat verkleint het risico op desinvestering.

Gespecialiseerd product

De MDDG is speciaal ontworpen om data te ontsluiten van alle medische apparaten. Het heeft de volledige focus van een gespecialiseerd kennisbedrijf als itemedical. Hiermee onderscheidt het zich ten opzichte van de bestaande device connectivity functionaliteit van PDMS en EPD leveranciers, voor wie het onderwerp een noodzakelijk bijproduct is van het PDMS /EPD.

Niet alleen Device Connectivity

In veel situaties beschikt het Medisch apparaat over 1 data uitgang. Indien je die gebruikt om alleen de data te ontsluiten voor jouw PDMS of EPD ben je vaak niet meer technisch instaat om de data te gebruiken voor een alarm distributiesysteem, of voor dataopslag in een andere database, of om de data te gebruiken voor operationele dashboards, enz. Door de MDDG te gebruiken voor jouw Device Connectiviteit behoud je de hiervoor genoemde mogelijkheden wel.

Soorten apparaat protocollen

  1. Proprietary unsolicited protocol
  2. Proprietary solicited protocol
  3. HTTP-protocol

Soorten parameters

  1. Alarmparameters
  2. Bewaakte parameters
  3. Parameters setting

Meer weten over merkonafhankelijke ontsluiting van medische apparatuur?