11 maart 2021

Meer opnamemogelijkheden en snellere analyse dan voorheen.

Martine de Vries-Kladler, hartfunctielaborante, Maasstad Ziekenhuis, Rotterdam

Na een succesvolle proefplaatsing in 2020 is de Cardiologie-afdeling van het Maasstad Ziekenhuis ingericht met Sentinel, de cardiologie-oplossing van Spacelabs Healthcare. Sentinel verzamelt cardiologische gegevens en biedt toegang tot rapporten en analyses. De ECG opnames van de LifeCard holters worden nu snel en nauwkeurig geanalyseerd met de gekoppelde software in Sentinel. Dit biedt de cardiologiemedewerkers optimale ondersteuning bij de diagnose en behandeling van haar patiënten. Martine de Vries-Kladler, hartfunctielaborante, vertelt over haar praktijkervaring: “Meer opnamemogelijkheden en snellere analyse dan voorheen. De samenwerking met Itémedical wordt als zeer positief ervaren. Tijdens de proefplaatsing van Sentinel en ook bij de livegang blijft Itémedical heel betrokken bij alle aspecten die hierbij kwamen kijken, zowel persoonlijk op locatie alsook via e-mail.

De LifeCard holter recorders van Spacelabs zijn eenvoudig en uiterst gebruiksvriendelijk, eenvoudig aan te brengen bij de patiënt en ze kunnen tegen een stootje. Aangezien er verschillende hoeveelheid leads aansluitbaar zijn, biedt dit meer mogelijkheden om opnames te maken. Daarnaast zijn de patiënten erg tevreden over het draagcomfort.

Door te werken met twee beeldschermen biedt dit veel meer overzicht dan voorheen waardoor de analyse overzichtelijker wordt. Er zijn aspecten van de analyse die in vergelijking met ons vorige systeem nu sneller en beter gaan. Door de complexiteit en vele mogelijkheden van het analyse programma zijn er voor ons nog wat onduidelijkheden. Bij vragen en onduidelijkheden krijgen wij goede ondersteuning van Dick den Ouden.”

Delen:

Interesse in een cardiologie informatiebeheer oplossing?