“Via rugby begon mijn hobby in de IT”

Sinds juni 2022 versterkt Ido Shenhav als Software Engineer het Research & Development Team van Itémedical. Met Ido aan boord zet Itémedical een volgende stap richting de bouw van toekomstige web applicaties voor haar medische software-oplossingen. Via rugby maakte Ido kennis met IT. Benieuwd waar dit toe leidde? Lees hier verder voor zijn verhaal.ITÉMEDICAL:
 “IDO, WAT JE PRECIES DOEN BIJ ITÉMEDICAL?”
IDO: “Bij Itémedical ga ik aan de slag met het nog gebruiksvriendelijker maken van MediScore: het Afdelings- en Management Informatie systeem van Itémedical. Hiervoor krijg ik suggesties van mijn software test-collega’s. Deze ontwikkel ik vervolgens in de programmeertaal van dit systeem. Daarnaast maak ik configuratie-pagina’s en scenario’s voor onze medische alarmoplossing: krijgen de juiste zorgmedewerkers de juiste informatie over de alarmen. Verder hou ik mij bezig met de ontwikkeling van een app gericht op dit gebied.”

HOE ZIT DAT NU MET JOU, RUGBY EN IT?
“Tijdens mijn opleiding Biologie met minor Biotech, rugbyde ik bij de Delftsche Studenten Rugby-Club. Als wedstrijdsecretaris regelde ik van alles rondom wedstrijden, toernooien en beheerde de website. Ik had wat verbeterideeën voor deze site zoals het mobiel vriendelijker maken. De aanpassingen kon ik deels via plug-ins realiseren. Voor de andere aanpassingen had ik php-kennis nodig, een programmeertaal van WordPress. Die had ik niet, maar ik ging zelf aan de slag. Het resultaat? Een gecrashte website. Ik kon niets meer doen en nergens meer bij. Dankzij de vorige website beheerder fixten we samen het probleem. De ervaring van iets proberen, ‘kapot’ maken, repareren en overwinnen, gaf mij een kick. Zo begon mijn nieuwe hobby in de IT.”

HOE GING JE MET DEZE INTERESSE IN DE IT VERDER?
“Ik had zelf allerlei ideeën over apps, maar ik kon deze niet uitvoeren. Ik liep tegen een muur aan, omdat ik de programmeertalen niet kende. Die had ik wel nodig voor de bouw van webapplicaties, mobiele apps of videogames. Ik leerde Java als programmeertaal via een traineeship bij YoungCapital. Hier werd ik verder opgeleid tot software developer. Nu kon ik wel mijn ideeën verder ontwikkelen en zelf programmeren. Dat gaf mij een goed gevoel en zo groeide mijn interesse in de IT verder.

Bij Nationale-Nederlanden startte ik vervolgens als DevOps Engineer. Bij deze verzekeringsmaatschappij ontwikkelde, programmeerde en testte ik nieuwe features in SAP: het platform waarop hun polis systeem draait.
Door deze nieuwe mogelijkheden, konden klanten hun zaken nog beter online regelen. Samen met mijn team zorgde ik ervoor dat bijvoorbeeld klanten hun eigen polissen konden inzien, toegang hadden tot de juiste data en ook aangeleverd op een bepaalde manier etc. Daarnaast loste ik incidenten op, fixte bugs en deed het systeembeheer.

Naast mijn werk hield ik mij privé bezig met mijn ‘eigen project’: de bouw van een webapp. Zo ontwikkelde ik een app voor een video-analyse van rugbywedstrijden. Dit idee kwam voort uit een initiatief van spelers van de rugbyclub endDeze app kun je ook voor andere sporten gebruiken.”

HOE KWAM ITÉMEDICAL OP JOUW PAD?
“Door ‘mijn uit de hand gelopen hobby’, verdiepte ik mij verder in web development. In deze richting wilde ik graag verder: ik was klaar voor een nieuwe uitdaging. Een vriendin van mij, Gioia Basan, werkte bij Itémedical en tipte mij over een vacature van Software Test Engineer. In deze functie test je met name protocollen van medische apparatuur gekoppeld aan onze software. Op dat moment paste ik minder goed in dat plaatje. Kort daarna kreeg ik een belletje van Michael ten Caat. Hij zocht een Software Engineer Medical Applications ter uitbreiding van het R&D-team. Mijn persoonlijke ervaring met web development paste hierbij beter en bood mij de kans op een baan bij Itémedical.”

NAAR WELKE UITDAGING KIJK JE HET MEESTE UIT?
“Ik kijk het meest uit naar de ontwikkeling van een app voor Itémedical op het gebied van medische alarmen. Daarnaast ‘nieuwe talen en technologieën’ leren! Ik ben nog niet bekend met alle programmeertalen van Itémedical. Hiermee ontwikkelt ons R&D-team medische software zoals de medische alarmoplossing van MediScore voor een stillere en veiligere zorgomgeving. Verder werken zij met voor mij nieuwe technologieën voor webapp frameworks.

Ook wil ik snappen hoe protocollen werken. Hoe werkt een koppeling tussen medische apparaten en de MediScore Medical Device Data Gateway (MDDG). Hoe gaat het test- en validatieproces hiervan in zijn werk? Ik dacht eerst dat mijn werk alleen uit bits en bytes bestond en protocollen schrijven, maar dat is het niet. Integendeel ik vind het heel gevarieerd. Kortom, ik leer veel verschillende kanten van het IT-landschap bij Itémedical.”

EN NAAST JE WERK, IDO? KUN JE WAT VERTELLEN OVER JEZELF?
“Ja zeker. Naast mijn werk rugby ik sinds vorig seizoen in Utrecht. Ik vind rugby een competitieve balsport en leuk om te doen. Sinds kort ben ik ook verloofd, woon in een nieuw huis, heb een nieuwe baan en een nieuwe hond.”

HUISJE, BOOMPJE, BEESTJE .. ? “Een beetje wel, ja. Heel veel ‘nieuw’ de afgelopen twee jaar en …. volgend jaar ga ik trouwen op Curaçao!”


Delen:

Ontdek meer over onze medische software-oplossingen