Javascript is uitgeschakeld in de browser waardoor de website niet goed kan functioneren.
Schakel javascript in om deze website juist te kunnen gebruiken.
PDMS-software MetaVision - Itémedical Itémedical

PDMS-software MetaVision

Home » PDMS-software MetaVision

Gespecialiseerd PDMS voor IC/OK

MetaVision van iMDsoft is het gespecialiseerde PDMS-softwaresysteem voor de Intensive Care, het Operatie Complex of andere hoog complexe afdeling in jouw ziekenhuis. MetaVision is het beste breed inzetbare PDMS-softwaresysteem.

Veel ziekenhuizen worstelen met het vraagstuk of een gespecialiseerd PDMS-softwaresysteem te prefereren is boven een ziekenhuisbreed EPD. Het meest gehoorde argument daarvoor is “het heeft voordelen om alles in één systeem te hebben”. Dat is zeker zo als je kijkt naar integratie met de rest van het ziekenhuis wanneer de IC op eenzelfde wijze gaat werken en registreren als de rest van het ziekenhuis. Maar het heeft ook consequenties. Bij deze keuze kan het ziekenhuis zich eerst de volgende vraag stellen: is de IC/OK een afdeling als alle andere afdelingen in het ziekenhuis? Oftewel, zijn de werkprocessen, de registratie en ICT ondersteuningsbehoeften te vergelijken met andere afdelingen? Als het antwoord “nee” is, valt er wat te kiezen.

Lees meer

Een decentraal applicatiebeheer dankzij PDMS-software

Centraal applicatiebeheer is essentieel wanneer er gekozen wordt voor een EPD. Alle processen dienen namelijk op eenzelfde wijze te worden ingericht als de rest van het ziekenhuis. Anders ontstaat er een integratie/conversie-vraagstuk. Decentraal applicatiebeheer is één van de essentiële onderdelen wanneer voor MetaVision wordt gekozen. Decentraal applicatie beheer kan snel handelen. Er zijn geen extra werkzaamheden zoals het van tevoren opstellen van change requests, er zijn geen wachtlijsten en hetgeen gemaakt wordt, sluit direct aan bij de behoefte van de eindgebruikers. Decentraal applicatiebeheer is daarom voor een IC en OK efficiënter.

Integratie binnen het ziekenhuis

Elk afdelingssysteem dat op maat wordt gemaakt ter ondersteuning van specifieke processen kent uitdagingen op het integratievlak. En hoewel het mogelijk is om veel informatie te koppelen en/of te exporteren, blijft het extra beheer en kosten met zich mee brengen. De keerzijde is dat de PDMS-software van MetaVision naadloos aansluit op de werkprocessen van de (ziekenhuis)afdeling. Er zijn vele mogelijkheden om te koppelen. Neem contact met ons op om deze mogelijkheden te bespreken.

Flexibiliteit en functionaliteit

Er zijn meerdere studies bekend waarbij gekeken is naar hoe informatie vanuit een systeem binnenkomt bij de gebruiker. En als er iets belangrijk is bij MetaVision dan is het wel dat de getoonde informatie optimaal te beoordelen is door de eindgebruiker (de arts, verpleegkundige of andere paramedische specialist). In MetaVision 6 zijn vele nieuwe mogelijkheden om informatie te tonen of juist weg te laten. Dit is afhankelijk van de functie. Alle functies van MetaVision 5 zijn vanzelfsprekend ook weer beschikbaar in MetaVision 6. Een voorbeeld van nieuwe functionaliteit is bijvoorbeeld de multi-patiënt view.

Veel meer mogelijkheden

De ontwikkelingen gaan snel, razendsnel. Op de IC en OK is een PDMS-software noodzakelijk die dat tempo bij kan benen. Een gespecialiseerd PDMS, mét de juiste integratie met het EPD, biedt de beste functionaliteit zodat de verpleegkundige en de arts optimaal kunnen werken met alle voordelen op kwaliteit en efficiëntie van dien. Daarnaast biedt MetaVision de flexibiliteit om in een steeds sneller veranderende wereld zich snel en op afdelingsniveau aan te passen om aan de steeds toenemende eisen te kunnen blijven voldoen. 

Meer weten over MetaVision als PDMS?