Javascript is uitgeschakeld in de browser waardoor de website niet goed kan functioneren.
Schakel javascript in om deze website juist te kunnen gebruiken.
Alarmmanagement oplossing

Alarmmanagement oplossing
Reduceer irrelevante alarmen tot 89%

De wens voor een goed alarmmanagement is al langer kenbaar onder zorgprofessionals. Door alarmmoeheid, veroorzaakt door de overvloed aan geluiden die de zorgprofessional ervaart, worden de alarmen simpelweg niet meer gehoord. Dit is ook niet verwonderlijk, omdat het grootste deel van de alarmen irrelevant is. 

Uit onze ervaring blijkt dat door het inzetten van onze software voor alarmmanagement, MediScore Medical Device Data Gateway (MediScore MDDG), tot wel 89% van de alarmen als irrelevant kan worden geïdentificeerd. Deze irrelevante alarmen hoeven dan niet doorgestuurd te worden naar een Alarm Distributie Systeem (ADS). We leggen je graag uit hoe dit positief werkt, zowel voor de zorgprofessional als de patiënt.

De praktijk

Alle medische apparatuur is gekoppeld aan de patiënt en heeft als doel om te alarmeren bij gevaarlijke variaties in vitale functies, zoals de hartslag of de ademhaling. Echter vereist ongeveer 89% van de alarmen geen actie, waardoor zorgprofessionals het geluid uitsluiten en er sprake is van alarmmoeheid. Met een goede alarmmanagement softwareoplossing zoals MediScore Medical Device Data Gateway wordt het filteringsproces van klinisch irrelevante alarmen geregeld. Dit gebeurt via message-filtering en intentional delays. Het resultaat is een verbetering in de respons op écht kritische alarmen. De alarmmanagement softwareoplossing toont de locatie (bed van de patiënt), alarmprioriteit, alarmconditie en bron (medisch apparaat). Dit leidt tot verbetering van de alarmrespons en kan leiden tot een reductie van de werkdruk en vermindering van geluid.

Tijd voor een gesprek

Het grote voordeel van het alarmsysteem MediScore Medical Device Data Gateway is dat het leveranciersonafhankelijk is. Dit betekent dat het alle alarmen verzamelt van gekoppelde medische apparatuur, ongeacht de leverancier. Meer weten over alarmmanagement en de software die hierachter zit? Wij geven graag meer uitleg tijdens een informatief gesprek waarin we een passend pakket voor jouw afdeling bespreken.

Meer weten over alarmmanagement?