3 februari 2022

Ik help graag mensen verder: daar krijg ik energie van.

Het jaar 2022 start voor Dirk Schoenaker met een nieuwe baan bij itemedical! Sinds 2 januari versterkt hij als Clinical Application Specialist ons Operations Team. We stellen Dirk graag aan je voor. Benieuwd naar zijn zorgachtergrond en waar Dirk jou mee kan helpen in zijn nieuwe functie? Scroll dan gauw naar beneden.

ITEMEDICAL: “KUN JE ONS WAT MEER VERTELLEN OVER JOUW LOOPBAAN TOT NU TOE?”

DIRK: “Mijn loopbaan in de zorg begon in 2010 in het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem. Ik volgde de hbo-opleiding Verpleegkunde Duaal aan de HAN in Nijmegen. In Doetinchem bracht ik de geleerde lessen in de praktijk.

In 2014 maakte ik de overstap naar het Diakonessenhuis in Utrecht en ontwikkelde ik me tot Intensive Care Verpleegkundige. Ook kreeg ik de kans om mijn interesse in zorg, techniek en applicaties te combineren. Ik groeide door in de rol van applicatiebeheerder van het PDMS MetaVision en MediScore als afdelingsmanagement en -informatiesysteem. Verder deed ik relevante ervaring op met Spacelabs Healthcare patiëntmonitoren.

Sinds twee jaar dacht ik als CNIO (Chief Nursing Information Officer) mee over de lange termijn visie van het Diakonessenhuis en over trends in de zorg en ICT.”

HOE BEN JE BIJ ITEMEDICAL TERECHT GEKOMEN?
“Itemedical kende ik vanuit klantperspectief als laagdrempelig met ervaring in de zorg en heel servicegericht. Over dit bedrijf en haar oplossingen had ik destijds al een goed gevoel. Toen in het najaar van 2021 de vacature voor Clinical Application Specialist op LinkedIn voorbijkwam, viel voor mij alles op zijn plek. Zorg, techniek en applicatiebeheer, en ook de mogelijkheid om samen met het team de medische software qua gebruik te verbeteren. Ik herkende mij in het geschetste profiel en was direct enthousiast. Ik help graag mensen verder: daar krijg ik energie van.”

WAT HOUDT JE FUNCTIE IN?
“Als Clinical Application Specialist kom ik op locatie (of online) voor uitleg en advies over de software-oplossingen van itemedical. Dit kan over MediScore modules gaan, nieuwe functionaliteiten van MetaVision of de mogelijkheden voor medische alarmreductie met MediScore Alarms. Gezien mijn werkervaring weet ik wat er speelt op de werkvloer. Ik kijk graag mee of we samen de werkprocessen met behulp van eerdergenoemde oplossingen kunnen (blijven) optimaliseren.

Ik vind gebruiksvriendelijkheid belangrijk. Ik vind dat ICT meer van dienst kan zijn in de zorg. Dat ICT je als medewerker in de zorg helpt. In de praktijk zie je bijvoorbeeld dat de registratielast in de zorg toeneemt. Door het slim inzetten van een softwaresysteem, kun je de registratielast verminderen zodat je bezig kan zijn met wat je doet: namelijk zorg verlenen. MediScore kan daaraan bijdragen en is hier in mijn optiek een goed voorbeeld van.”

WAT MOGEN ONZE KLANTEN VAN JE VERWACHTEN IN HET NIEUWE JAAR?
“Allereerst neem ik voldoende tijd en aandacht voor het kennismaken met klanten. Met plezier verdiep ik me in hun situatie en zet ik me vervolgens in om hen te helpen om de betreffende software-oplossing zo goed mogelijk in de praktijk in te zetten. Ik omschrijf mijzelf als toegankelijk, deskundig en behulpzaam en kijk uit naar onze samenwerking!”

NAAR WELKE UITDAGING KIJK JE HET MEEST UIT?
“Binnen itemedical kijk ik uit naar mijn eerste grote project. Daarnaast kijk ik uit naar het leren kennen van onze klanten en natuurlijk mijn nieuwe collega’s!”

EN NAAST JE WERK, DIRK? KUN JE WAT VERTELLEN OVER JEZELF?
“Ik woon samen met mijn vriendin in Utrecht. Een uit de hand gelopen hobby van mij is het ontwikkelen van websites en -applicaties. Dit is voor mij een leuke afwisseling naast mijn baan. In mijn vrije tijd hou ik van sporten als crossfit, snowboarden en wielrennen. In de zomer ga ik graag naar tropische eilanden om te duiken. Zo heb ik al vele mooie plekken mogen ontdekken, waaronder Australië, Filipijnen en Curaçao. Toen reizen door de maatregelen rond COVID-19 ineens niet meer zo vanzelfsprekend was, besloot ik basgitaar te leren spelen. De avondklok kwam wat dat betreft als geroepen. Zo blijf ik bezig!”

Delen:

Heb je een gebruikersvraag?