28 november 2023

Waar ik trots op ben? Als ik dagelijks de problemen van klanten kan oplossen en dat de komende jaren nog mag doen

Afgelopen zomer vierde Pieter Baauw zijn 20-jarig werkjubileum bij itemedical. Pieter behoort tot de ‘harde kern’ van het team en is één van de stabiele factoren. Heb je een uitdaging op IT-technisch gebied? Support nodig? Of werkt je laptop niet? Pieter helpt je graag met zijn expertise op weg en zoekt net zo lang totdat hij de oplossing vindt. Zowel voor klanten als collega’s. Zijn motto? “Ik duik graag in iedere technische uitdaging in relatie tot onze medische software-oplossingen”. Maar niet alles is zomaar oplosbaar…

Lees meer

Als je support nodig hebt en itemedical belt, dan is de kans groot dat je de vertrouwde stem van Pieter Baauw aan de lijn hoort. Waar gaat jouw hart sneller van kloppen, Pieter?
Nou, als de klant belt dat het systeem compleet plat ligt… Wel met mixed feelings natuurlijk 😏. Enerzijds leuk om op te lossen, anderzijds vervelend voor de klant. Dan is de vraag: wat is er precies aan de hand? Kunnen we het zelf überhaupt oplossen? Of is er hulp nodig van de ICT-afdeling van het ziekenhuis? Moeten er nieuwe servers komen? Is de server afgebrand? Niet alles is zomaar oplosbaar… Nu is dat laatste gelukkig nog nooit gebeurd. Een doorgegraven glasvezelkabel kwam wel een keer langs…”

Hoe ben je ooit bij itemedical begonnen?
“Met een elektrotechniek opleiding als basis, startte ik als monteur sterkstroom installaties, maar daar lag mijn interesse niet. Ik volgende een studie technische kantoorautomatisering met een stukje programmeren. En dat was zo’n beetje mijn eerste schoolervaring met computers, op spelletjes spelen op de Commodore 64 na dan. Ik vond programmeren leuk en dacht: ik zoek een stagebedrijf wat software programmeert! Een vriend van mij was positief over zijn ICT-stage bij itemedical en dit leidde ook tot mijn stageplek. Daarna combineerde ik mijn studie Informatica met mijn werk: programmeren, support bieden en soms on site installaties. Later hield ik mij bezig met het interne ICT beheer zoals onderhoud van servers en software-installaties op de werkplekken.”

Hoe ontwikkelde jouw rol zich verder?
“Eerst ondersteunde ik vooral MediScore als rapportage-oplossing. Later kwam hier MetaVision als PDMS-systeem bij: van support, storingen oplossen tot het aanpassen van configuratie instellingen. En daarnaast een stukje ontwikkeling zoals de opzet van een Intraweb. Dit is een aparte beveiligde website waarmee het Operations-team efficiënt remote support levert aan onze klanten.

Verder los ik bij de medische alarmmanagement-software van alles op. Zo zoek ik bijvoorbeeld uit waarom een alarm opeens niet meer door komt en zoek ik uit of dat kan liggen aan het communicatieverkeer tussen de medische apparaten en onze software. Het is een beetje ‘achteruit redeneren’: wat als, zo ja, dan.. tot aan zit de stekker wel in het juiste stopcontact? Want dat maakt natuurlijk ook wel een verschil.”, voegt Pieter lachend hieraan toe. “En mijn klinische collega’s helpen, dat is ook een groot deel van mijn werk.”

Werk je veel samen met het R&D-team?
“Met R&D heb ik een wisselwerking bij de softwareontwikkeling. Als een bug zich voordoet, maar dat is natuurlijk nooit bij ons het geval 😉, dan zoek ik dit helemaal uit tot aan de regelcode toe. Wat ik vind, lever ik bij hen aan. Zij lossen de bug op en testen de software weer met de betreffende medische apparatuur. Vanuit gebruikerskant komen er ook vragen om dingen aan te passen en/of te verbeteren. Die koppel ik weer terug aan R&D.”

Aan welke projecten werk je momenteel?
“Ik doe MetaVision updates en upgrade van versie 5 naar 6. Daarnaast test ik de koppeling tussen onze MediScore intellligente alarmserver-oplossing en een alarmdistributie systeem.”

Wat vind je het leukste aan je werk?
“Nou, dat ik aan het begin van de dag niet weet wat ik aan het eind van de dag heb gedaan. Voor mij is de afwisseling een uitdaging. Gewoon breed: ICT intern, koppelingen met medische apparatuur van klanten, software-installaties, problemen functioneel technisch oplossen. Alles komt langs. Dat vind ik nog steeds leuk.”

Als je terugkijkt op de afgelopen 20 jaar. Welk moment of momenten zijn jou het meeste bijgebleven?
“Ik weet het niet.. ah, de verhuizingen natuurlijk. En daarvan hebben we er wel een paar gehad. ;-)”

De laatste verhuizing naar Geldermalsen verliep niet zonder slag of stoot. Nachtje doorgehaald, toch?
“Het hele serverpark startte niet op. Hierdoor lag onze infrastructuur  plat. De klant had hier gelukkig geen last van. We wisten wel dat het platform tijdens de verhuizing niet werkte, maar aan het eind van de werkdag hoopten we wel dat het operationeel was. Alleen werkte het pas de volgende ochtend…  En de uitjes met itemedical die blijven mij bij. Alleen op de quad zat ik elke keer in de file… 😂”

En waar ben je het meest trots op?
“Als ik dagelijks de problemen van klanten kan oplossen. En dat de komende jaren nog mag doen.”

En naast je werk, waar hou je je mee bezig in je vrije tijd?
“In mijn vrije tijd hou ik mij nu minder bezig met programmeren en meer met tv kijken, lekker lui op de bank. Of nog steeds ICT dingen uitzoeken.”

Delen:

Ontdek meer over onze medische software-oplossingen