Sinds 1 mei hebben we bij Itémedical een nieuwe Medical Data Scientist. Vanaf nu kun je bij Elena Pronk-Kamburova terecht voor vraagstukken als hoe kan alarmveiligheid worden verbeterd en hoe wordt alarmmoeheid objectief gemeten.

We zaten met haar samen voor een kort welkomst interview.


ITÉMEDICAL: KUN JE ONS WAT MEER VERTELLEN OVER JOUW LOOPBAAN TOT NU TOE?

ELENA: Sinds mijn opleiding Medische Biologie in Nijmegen, heb ik onderzoek gedaan op het terrein van transplantatie-immunologie namens het Radboudumc en het UMCU, eerst als promovenda en later als postdoc.

Wat ik het liefste doe, is data analyseren om op die manier bijdragen te kunnen leveren aan de kwaliteit van leven en zorg van patiënten. Dus in dat opzicht zat ik wel goed. Alleen, in mijn vorige jobs stond ik in het onderzoek te ver van de patiënt waardoor ik het gevoel miste dat mijn werk snel een patiënt zou kunnen helpen. In mijn korte periode nu bij Itémedical heb ik mijn liefde voor data al dagelijks kunnen combineren met interessante analyses en dat is echt héél fijn.”

WAT MOGEN WE HET KOMENDE JAAR VAN JOU VERWACHTEN?
Mijn primaire verantwoordelijkheid bij Itémedical is de analyse van de medical devices, waaronder de Medicatie Interactie Module, ten behoeve van post-market surveillance en clinical evaluations. Daaronder vallen onderzoeksgegevens, wetenschappelijke literatuur en operationele data. Ook maak ik deel uit van het Quality Team.

Verder ga ik me vooral bezighouden met vraagstukken als hoe kan alarmveiligheid worden verbeterd en hoe wordt alarmmoeheid objectief gemeten. De llb medisch gecertificeerde MediScore Medical Device Data Gateway is hierbij mijn werkterrein. Deze nieuwste alarmoplossing van Itémedical filtert en vertraagt op een veilige wijze irrelevante alarmen. Relevante alarmen blijven over en worden gedistribueerd naar het mobiele device van de zorgprofessionals. Dit verbetert de respons op kritische alarmen en zou misschien kunnen bijdragen aan een reductie van werkdruk, alarmmoeheid, delier en geluid in de kritische zorgomgeving

“Wat je voor de rest het komende jaar kan verwachten? Hopelijk veel leuke studies en heel veel data.”

EN ELENA ALS PERSOON?
In mijn vrije tijd ga ik graag wandelen in de natuur met mijn man en twee jongens van 3 jaar en 8 maanden. Verder doe ik graag mee met verschillende groepslessen in de sportschool en kijk ik graag series.

Heb je nu al prangende vragen voor Elena? Een idee voor een studie? Of sectornieuws dat zeker niet mag ontbreken op onze website?

Delen:

 Stuur haar dan zeker een mail of bel naar +31 344 66 39 30.