9 juli 2024

Dankzij het alarmsysteem van itemedical kunnen ouders in alle rust en sereniteit bij hun kleintje op de neonatale afdeling blijven slapen terwijl de patiëntjes nog altijd alle opvolging en zorg krijgen die ze nodig hebben.

Charlotte Thyssen, Diensthoofd Medische Technologie, AZ Sint-Lucas Gent

Baby’s weer ‘zo gezond als een appeltje’ maken? Dat doen ze bij AZ Sint-Lucas Gent voortaan in een prikkelarme zorgomgeving. Door te kiezen voor veilige betrouwbare filtering en vertraging van klinisch overbodige alarmen, missen de zorgprofessionals geen enkel belangrijk alarm op de Neonatologie. Moeder en kind herstellen in alle rust en voelen zich toch bewaakt. Door te kiezen voor een leveranciersonafhankelijke oplossing, is het Medisch Alarmeringssysteem (MAS) bovendien schaalbaar en uit te breiden naar andere afdelingen. Want ongeacht welk merk apparatuur het team toevoegt, de itemedical Medical Device Data Gateway (MDDG) stuurt de data naar de juiste kanalen en creëert een keten van zekerheden (MDR, IIb certificatie CE 0344).

De kers op de taart voor een mooi traject rond alarmcoaching. Want met de juiste begeleiding kreeg het zorgteam inzicht in hun alarmdata en pakten zij dit constructief aan met als doel: minder prikkels voor de allerjongste patiënten, ouders en zorgmedewerkers. Smaakt dit naar meer?

Delen:

Meer weten wat een medisch alarmsysteem voor jouw afdeling betekent?