14 januari 2021

Een nieuw jaar, een nieuw begin en itemedical maakt een vliegende start. Veerle Lenaerts is per 4 januari begonnen als Account Manager voor België. Veerle zorgt ervoor dat vraagstukken over alarmmanagement straks geen geheimen meer voor je hebben! Benieuwd naar onze nieuwe collega? Wij zaten met haar samen voor een kort welkomst interview.

KUN JE ONS WAT MEER VERTELLEN OVER JOUW CARRIÈRE TOT NU TOE?
VEERLE:Ik heb in de loop der jaren bij zeer diverse bedrijven gewerkt als commercieel medewerker, van de kampeersector over facilitaire diensten tot de IT. Daarin ben ik geëvolueerd van binnendienstmedewerker naar account manager voor middelgrote bedrijven en multinationals, overheid en health care. Maar als ik er een rode draad uit kan pikken, dan is het wel dat ik steeds voor bedrijven heb gewerkt die een oplossing aanreiken om het leven van de eindgebruikers te vereenvoudigen.

Dit gaat van het omzetten van papieren informatie naar digitale informatie zodat er slimmer kan worden omgegaan met deze data tot het effectief inrichten van een digitale werkplek waarbij de medewerker op gelijk welke locatie zijn werkzaamheden kan uitvoeren waarbij databeveiliging en databereikbaarheid een belangrijke rol hierin spelen.” 

IS JOUW START BIJ ITEMEDICAL EEN LOGISCH VERVOLG?
“Jazeker. Vanuit mijn service gerichtheid en het bieden van meerwaarde aan de “eindgebruikers”, is mijn overstap naar itemedical niet zo vreemd. Ik wil graag mijn steentje bijdragen aan betere werkomstandigheden voor het zorgpersoneel.”

WAT VIND JE BELANGRIJK IN JE NIEUWE BAAN?
“Ik vind het belangrijk om met mijn klanten na te denken over probleemstellingen binnen de organisatie en daarvoor een gepaste, en liefst voor beiden economisch interessante oplossing te kunnen aanreiken. A happy customer is a valuable customer😉.” Bovendien bouw ik graag een lange termijnrelatie met mijn klanten uit, omdat de IT niet stil staat. Zeker niet binnen de medische sector. Op deze manier wil ik graag ik met hen verder nadenken over de toekomstige verwachtingen.”

WAT MOGEN WE VAN JOU HET KOMENDE JAAR VERWACHTEN?
“Aangezien mijn achtergrond niet klinisch is, maar eerder IT-gerelateerd, zal ik me eerst focussen op het alarmmanagement met de MediScore MDDG, de Medical Device Data Gateway. Er zal een nieuwe wereld voor mij opengaan wat acroniemen en medische terminologie betreft en dat lijkt me erg boeiend. Ik ga itemedical met veel plezier voorstellen aan mijn IT-contacten binnen de health care sector om via deze weg nieuwe klanten te overtuigen van onze kwalitatieve samenwerking.”

EN VEERLE ALS PERSOON?
“Ik vind mijn uitlaatkleppen voor drukte en stress in het sporten en in creatief bezig zijn. Zo heb ik het afgelopen jaar met mijn sportkilometers de afstand tussen Antwerpen en Honolulu kunnen overbruggen (dat zijn 11.000 fietskilometers en 700 loopkilometers). Daar zat corona uiteraard voor een stuk tussen, omdat ik bijna al mijn verplaatsingen (zoals ook mijn sollicitatie bij itemedical in Leuven) met de fiets deed.“

DUS FIETSEN IS JOUW PASSIE?
“In wielrennen kan ik me echt helemaal uitleven. Ik coach een dameswielrenploeg en neem hen wekelijks mee op wisselende ritten gaande van 60 tot 130 km door Vlaanderen vakantieland. En het heroïsche van de koers boeit me enorm. Mijn huis hangt dan ook vol met dingen die met koersen te maken hebben.

Het vele sporten laat me ook toe om lekker te kunnen uit eten te gaan, want dat doe ik ook erg graag. In Antwerpen heb je dan ook heel veel gezellige restaurantjes waar we allerlei nieuwigheden proberen uit te testen.“

EN NAAST HET SPORTEN, NOG ANDERE BEZIGHEDEN?
“Naast sporten, ben ik ook graag met mijn handen bezig en volg al vele jaren een cursus Mode om mijn eigen kleding te maken. En tijdens de coronacrisis heb ik ook het puzzelen ontdekt. Vooral de puzzels van Jan van Haasteren vond ik fijn om te maken.” 

Op zoek naar mogelijkheden om de alarmsituatie te verbeteren?

Delen: