Het is 10 jaar geleden dat Inge van Veldhoven bij itemedical begon. Bij deze mijlpaal staan we graag even stil. We blikken met Inge terug op de afgelopen 10 jaar en kijken vooruit. Wat zijn haar drijfveren en wat houdt haar privé bezig?
WAT IS JOUW ACHTERGROND INGE, VOORDAT JE BIJ ITEMEDICAL BEGON?
INGE: “Ik ben als verpleegkundige opgeleid in het Sint Anna Ziekenhuis in Geldrop en ben daarna meteen doorgegaan met mijn opleiding anesthesie in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) in Tilburg. Hier heb ik als Anesthesie-assistent vele jaren met plezier en passie gewerkt.
Naast deze baan werkte ik via Koraal als gedetacheerde in de zorg en werd ik ingezet in verschillende ziekenhuizen bij diverse specialismen. Zo heb ik heel Nederland doorgereisd en veel ziekenhuizen van binnen en buiten leren kennen. Een mooie opdracht was het werken in Dekkerswald op de longchirurgie in een bosrijke omgeving met een erg goede sfeer. Hier kijk ik met veel plezier op terug.
Tijdens deze periode heb ik mijn Master in pijnbestrijding behaald. Ik was intensief betrokken bij de behandeling van neuromodulatie patiënten. In dit werk had ik veel contact met Medtronic, een leverancier van deze specifieke pijnbehandelingen. Niet veel later ben ik naar Medtronic gegaan en daar heb ik gewerkt in verschillende functies van therapy sales tot klinische applicatie.”
Neuromodulatie is een complexe behandeling voor patiënten met chronische pijn veroorzaakt door grote ongelukken of operaties. Bij deze pijnbehandeling wordt een electrode geplaatst in het ruggenmerg van de patiënt. Door het geven van elektrische pulsen via electroden wordt het pijnsignaal afgeremd. Voor veel patiënten met chronische pijn is deze behandeling vaak de laatste strohalm. Een multidisciplinair team voert deze behandeling uit.
HOE BEN JE BIJ ITEMEDICAL TERECHT GEKOMEN?
“Itemedical kwam op mijn pad via een recruiter. Peter Hof, CEO, had net itemedical overgenomen en zocht medewerkers om de Business Unit Spacelabs Healthcare uit te breiden in Nederland en België. Voor Nederland ging ik aan de slag. Kort daarna startte mijn oud-collega Nele Wuytens in België, die ik kende van Smiths Medical.
Binnen itemedical heb ik het Spacelabs team gevormd voor Nederland. Mijn doel was om opgedane kennis en ervaring regelmatig uit te wisselen zodat het hele team breed inzetbaar werd. Daarnaast had ik diverse sales- en managementtaken.”
HOE HEEFT JOUW ROL ZICH BINNEN ITEMEDICAL VERDER ONTWIKKELD?
“Zo’n 4 jaar geleden ben ik binnen itemedical een nieuwe uitdaging aangegaan. Ik kreeg hiervoor alle ruimte om mij verder te ontwikkelen en te verdiepen in de MediScore software-oplossingen. Vanuit mijn Spacelabs tijd was ik intensief betrokken bij een project op de Intensive Care van het UMC Utrecht. Dit betrof de realisatie van koppelingen voor de ontsluiting van alarmdata uit Spacelabs monitoren.
Vanuit dit ziekenhuis kwam de vraag of wij met onze medische software het aantal alarmen konden meten. Dit is voor ons de voedingsbodem geweest voor de ontwikkeling van een nieuwe zorgoplossing, de MediScore Medical Device Data Gateway (MDDG) met het medisch alarmmanagement.”
WAAR HOU JE JE NU MEE BEZIG?
“Continue ben ik op zoek naar kansen en mogelijkheden voor deze zorgoplossing. Zo is recent de opdracht ontvangen van het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) in Den Bosch voor de implementatie van de MediScore MDDG. De aanloop hiernaar toe was een intensieve samenwerking in een projectgroep waarbij veel kennis is gedeeld. Met de ziekenhuizen waar onze medische alarmoplossing al een tijdje draait, hou ik regelmatig contact. Zoals met het IJsselland Ziekenhuis waar binnenkort een tweede baseline meting plaatsvindt.
Daarnaast spot ik marktrends. Uit de markontwikkeling van de afgelopen jaren zien we dat de MediScore MDDG breed inzetbaar is. De MediScore MDDG ontsluit merk onafhankelijk data van alle medische apparatuur. Dit biedt het ziekenhuis de mogelijkheid ‘baas over eigen data’ te zijn. Niet alleen voor medische alarmen en alarmmanagement, maar ook voor device connectivity, de ontsluiting van meerdere HL7 data en ook het verkrijgen van data voor wetenschappelijk onderzoek.
Uit onderzoek blijkt dat het ontsluiten van data uit medische apparatuur toeneemt bij kritische patiënten in de thuissituatie. Deze tendens is mede versneld door de corona pandemie. Onze visie is, dat wij naast de ziekenhuizen, ook de thuismarkt kunnen helpen met slimme alarmoplossingen. Zoals bijvoorbeeld het Centrum voor Thuisbeademing (CTB) die beademingsapparatuur thuis instelt voor haar patiënten.”
SINDS KORT BEN JE BETROKKEN BIJ DE ITEMEDICAL KENNIS ACADEMY. WAT HOUDT DIT IN?
“Sinds 2018 is de itemedical Kennis Academy in het leven geroepen. De opzet hiervan is kennisoverdracht voor en door collega’s of door externe sprekers die raakvlakken hebben met ons vakgebied. We maken een jaarplanning met een vijftal sessies. Samen met mijn collega’s Regina Pietersen en Sebastiaan Overdijk zijn we afwisselend sessieleider en evalueren we de sessies. Vorig jaar hebben we input van collega’s verzameld voor de topics voor onze Kennis Academy.”
WAT SPRAK JE AAN OM HIERAAN DEEL TE NEMEN?
“De organisatie van de kennissessies leek mij heel leuk om te doen. Zelf heb ik altijd in opleidingsziekenhuizen gewerkt en het volgen van opleidingen houd je scherp. Op deze manier kan ik ook een bijdrage leveren aan de kennisdeling van mijn itemedical-collega’s. Zo heb ik pas een kennissessie georganiseerd in samenwerking met het Brandwondencentrum uit Rotterdam. Tijdens deze workshop kregen we praktische tips en informatie. Zoals wat je wel en vooral niet moet doen bij brandwonden.”
ALS JE TERUGKIJKT OP DE AFGELOPEN 10 JAAR, WELK MOMENT IS JE HET MEEST BIJGEBLEVEN?
“Het allerleukste moment vind ik toch wel de VIP-visit in 2013 naar Seattle in Amerika. Op uitnodiging van Spacelabs zijn we met een aantal relaties hiernaar toe geweest. Toen we aankwamen in Seattle stond er op het vliegveld een grote Amerikaanse auto klaar en bij het Spacelabs hoofdkwartier in Snoqualmie een groot bord bij de entree ‘VIP-visit The Nederlands’. Een mooie beleving!
Naast een bezoek aan de Spacelabs fabriek en besprekingen over de toekomst, zijn we ook enorm ‘verwend’. We hebben op prachtige plekken gegeten, overnacht en een echte honkbalwedstrijd bijgewoond van de Seattle Mariners. Ik vond deze reis één van de mooiste reizen die ik voor Spacelabs en itemedical mocht maken.”
WAAR BEN JE HET MEEST TROTS OP?
“Ik ben trots op het hele team. Op hoe we in paar jaar tijd een nieuwe medische alarmoplossing als de MediScore MDDG op de markt hebben gezet. Door deze oplossing kunnen we een significante bijdrage leveren aan de kritische zorg. Trots ben ik ook op de reeds gerealiseerde alarmprojecten en dat we nu in 2021 het JBZ hieraan mogen toevoegen als referentieziekenhuis.
In deze moeilijke en onzekere periode door COVID-19 zijn we als team toch positief met elkaar doorgegaan. Als klein bedrijf zijn we ook prominent aanwezig en zichtbaar binnen de kritische keten. We hebben stappen gezet op social mediagebied en een nieuwe website gelanceerd. Voor mij is ook kennisdeling binnen de itemedical Academy niet meer weg te denken!”
HOE KIJK JE NAAR DE TOEKOMST BIJ ITEMEDICAL ? WAT MOGEN KLANTEN VAN JE VERWACHTEN DE KOMENDE JAREN?
“Als bedrijf hebben we positieve stappen gezet en ontwikkeling doorgemaakt met onze eigen software. We zijn ambitieus op het gebied van innovatieve ontwikkelingen binnen de kritische zorg anno nu zoals de ziekenhuis verplaatste zorg.
Wat klanten van mij mogen verwachten? Eigenlijk wat ik altijd heb gedaan de afgelopen 10 jaar, mijn klanten blijven bezoeken, bellen en benaderen!”
WAT DRIJFT JOU IEDERE DAG OP ZAKELIJK VLAK?
“Mijn hart ligt bij de zorg en bij itemedical kan ik nog iedere dag mijn ei kwijt. We hebben passende oplossingen die verbetering en verlichting geven aan mijn oud-collega’s in de kritische zorg. Ik voel bij itemedical dat ik een stukje bijdraag aan de zorg en dat vind ik belangrijk. Dat gevoel zit bij mij diep en raakt mijn zorghart. In de pijnbestrijding bevond ik mij midden in een andere complexe omgeving met veel haken en ogen. Nu bevind ik mij als ‘ex-zorgprofessional’ aan de andere kant, maar desondanks zeer op mijn plek. Mijn drijfveer is ook dat ik onderdeel mag uitmaken van een team dat met passie, creativiteit en de nodige ambitie zorgoplossingen ontwikkelt die passen bij de zorg van nu. itemedical is geen suf ICT-bedrijf, maar een bedrijf waar mensen werken met passie voor hun vak.”
EN OP PERSOONLIJK VLAK? WAAR HOU JE JE MEE BEZIG IN JE VRIJE TIJD?
“Ik maak graag tijd voor mijn gezin en vrienden en ik hou van reizen. Daarnaast ben ik nauw betrokken bij de Hockeyvereniging ‘Hockey Ons Devies’ (H.O.D.) in Valkenswaard waar mijn dochter hockeyt. Ik ben bestuurslid geweest en nu vooral bezig met de oprichting van de H.O.D.-Academy samen met een mede-vrijwilliger. Ja, het bloed kruipt waar het niet gaan kan! Het doel van deze Academy is om alle jeugdopleidingen van H.O.D. naar een hoger niveau te tillen. Dit doen we door het opleiden van coaches en trainers, de organisatie van speciale trainingen en het geven van hockeyclinics en webinars.”
Interesse in één van onze zorgoplossingen?