Sinds vorige week is de gloednieuwe Intensive Care Neonatologie (ICN) in gebruik op een nieuwe locatie van het UMC in Groningen (UMCG). Een logistieke verandering met impact op het zorgproces.

Van open units naar 1-persoons patiëntkamers

Zo verhuisde de oude afdeling met twee open units naar 1-persoons patiëntkamers en tweelingkamers. Deze indeling bracht een nieuwe uitdaging met zich mee. Verschillende medische apparaten geven in korte tijd meerdere alarmen bij hetzelfde bed. Als zorgprofessional wil je natuurlijk geen enkel hoog prioriteit alarm missen bij de pasgeborenen. Doordat de deuren bijna altijd dicht blijven, is distributie van deze alarmen buiten de patiëntkamers noodzakelijk.

Medisch Alarm Systeem (MAS)

Dankzij de inzet van de MediScore Medical Device Data Gateway (MDDG) krijgt de zorgverlener alleen de kritieke relevante alarmen door op de MAS-smartphone. Dit vindt vanaf de livegang van het Medisch Alarm Systeem (MAS) plaats. De MDDG ondersteunt met deze slimme alarmmanagement oplossing het zorgproces op de ICN.

Permanente en veilige patiëntbewaking

De Spoed Eisende Hulp (SEH) ging al eerder live met dit MAS. Binnenkort volgen andere afdelingen waaronder de Intensive Care. Voor het UMCG blijven hierbij de doelen veilige en permanente patiëntbewaking, centraal staan. Met deze visie op de MAS-implementatie werkt het UMCG ziekenhuisbreed verder aan toekomstbestendige zorg. Hieraan leveren Itémedical en haar partners graag een bijdrage. Bedankt voor het vertrouwen en de samenwerking.

Delen:

Ontdek meer over de slimme medische alarmoplossing

Voor meer informatie, bel +31 344 66 39 30 of stuur een e-mail naar Arno Hoogland of Inge van Veldhoven