11 juli 2023

Aanpassing van alarmdrempels en alleen prioriteit geven aan de meest kritieke alarmen stelt zorgverleners in staat om zich te concentreren op echt urgente situaties en vermindert de impact van onnodige en overbodige alarmen, wat uiteindelijk de veiligheid en het welzijn van patiënten ten goede komt.

Keving Meerschaert, IT Manager Infrastructuur en Operations AZ Groeninge, Kortrijk

Het Medisch Alarmeringssysteem is live op de Intensive Care (IC) in AZ Groeninge. Het geïmplementeerde Medisch Alarm Systeem (MAS) maakt gebruik van intelligente alarmeringstechnologie. De door itemedical ontwikkelde software-oplossing filtert en vertraagt onnodige alarmen en stuurt kortdurende alarmen die vanzelf herstellen, niet door naar de smartphones. Door de samenwerking met 25-8 als alarmdistributie-partner in dit ziekenhuis, komen de juiste alarmen op het juiste moment bij de juiste zorgverlener terecht.

Kevin Meerschaert, IT Manager Infrastructuur en Operations van dit ziekenhuis, licht de keuze voor dit systeem toe: “Nieuwe benaderingen van alarmbeheer, gebaseerd op data-analyse, bieden een krachtige oplossing voor het probleem van alarmmoeheid op afdelingen. Door gebruik te maken van geavanceerde algoritmen en machine learning-technieken kunnen we de alarmdrempels aanpassen en alleen de meest kritieke alarmen prioriteit geven. Dit stelt zorgverleners in staat om zich te concentreren op echt urgente situaties en vermindert de impact van onnodige en overbodige alarmen, wat uiteindelijk de veiligheid en het welzijn van patiënten ten goede komt.”

De succesvolle livegang in dit ziekenhuis was reden voor een feestje. Magali Vlaminck bracht persoonlijk de taarten op de IC.

Delen:

Meer weten over de medische alarmoplossing?