27 september 2022

Onze missie is volbracht: we hebben een mooi bedrag voor Think Pink opgehaald in de strijd tegen borstkanker.

‘Bike for Think Pink Challenge’: 400 km op de fiets voor het goede doel. Vorige week stapte onze itemedical-collega Veerle Lenaerts samen met haar wielrenploeg, ‘De Mombasa Girls & Chicks’, op de pedalen. Zij fietsten in 4 dagen tijd dwars door Nederland en haalden zo met de andere teams € 79.000,- bijeen. Dit bedrag gaat naar Think Pink voor wetenschappelijk onderzoek rond borstkanker.

Actieve bijdrage aan wetenschappelijk onderzoek

Binnen itemedical vinden we een actieve bijdrage leveren aan wetenschappelijk onderzoek belangrijk. Zo steunen we enerzijds onderzoek van klanten met onze oplossingen en diensten. Anderzijds dragen we onderzoeken met raakvlakken met de zorg en gezondheid een warm hart toe. Dagelijks bewegen vermindert het risico op borstkanker, zo blijkt ook uit onderzoek. Think Pink zet daarom sportieve uitdagingen op om samen sporten en bewegen te stimuleren. Voor deze Bike Challenge nam Veerle Lenaerts van itemedical het voortouw om, samen met een aantal dames van haar wielerploeg: De Mombasa Girls & Chicks, deel te nemen. Vanuit itemedical ondersteunen we graag dit mooie initiatief.

Door weer en wind

Met haar wielrendames startte Veerle vanuit Heerenveen in het hoge Noorden van Nederland. Zij trotseerden daarbij weer en wind. Een aantal itemedical-collega’s staken hen onderweg een hart onder de riem. Zo kregen zij een warm onthaal bij het pontje van Dodewaard – Druten. Na 400 kilometer in de benen eindigde de laatste etappe voor Veerle en ‘haar wielervrouwen’ in een druilerig Antwerpen. Zij leverden met deze prestatie een mooie bijdrage aan de strijd tegen borstkanker. Chapeau.

Veerle blikt terug op deze uitdaging: “Wielrennen en alles wat daarbij komt kijken, is één van mijn grootste passies. Meestal stel ik daar geen doelen bij, want het plezier gaat voorop. Maar dit jaar zette ik mijn schouders onder een actie van Think Pink, omdat borstkanker iets is wat me nauw aan het hart ligt. Bovendien zit ik in een super toffe dameswielerploeg waar we wel eens met berichten over borstkanker worden geconfronteerd. We noemen ons de ‘Mombasa Girls & Chicks’. Deze naam komt van het Belgische fietscafé Mombasa in Borgerhout (vlakbij Antwerpen) vandaan. Hier liggen ook mijn fietsroots en ontstond het plan om mee te fietsen voor de strijd tegen borstkanker.
Meedoen aan deze ‘Bike for Think Pink Challenge’ is voor mij peanuts, omdat ik bijna dagelijks op de racefiets zit. Voor de meisjes die met mij meerijden, is meedoen een grotere opgave. Zij hebben nog nooit 100 kilometer op 1 dag gefietst, laat staan 4 dagen na elkaar. Met veel plezier houd ik hen uit de wind en zorg ervoor dat ze met een goed gevoel de finish halen. Samen voor hetzelfde doel fietsen zorgt voor verbinding. Onze missie is volbracht: we hebben een mooi bedrag voor Think Pink opgehaald in de strijd tegen borstkanker. Ik ben fier op mijn meisjes!”

Delen:

Heb je een idee voor een onderzoek om samen de zorgkwaliteit te verbeteren?