20 mei 2022

Dat ik een inhoudsdeskundige mag zijn van de medische software-oplossingen van itemedical.

Sinds april 2022 versterkt Annebeth van den Brink het itemedical-team. Zij gaat een nieuwe uitdaging aan als Clinical Application Specialist. We stellen Annebeth graag aan je voor. Wat is haar klinische achtergrond en haar grootste uitdaging in deze nieuwe baan? Zij vertelt je hierover meer in onderstaand interview.

ITEMEDICAL: KUN JE ONS WAT MEER VERTELLEN OVER JOUW LOOPBAAN TOT NU TOE?


ANNEBETH: 
“Ja zeker, ik ben als algemeen verpleegkundige begonnen en daarna heb ik mij gespecialiseerd in dialyse. De combinatie van chronische zorg voor de patiënt en het technische aspect wat hierbij komt kijken, spraken mij aan. Je past medische apparatuur toe waardoor je kwalitatief goede behandelingen kan geven. En het begeleiden van de patiënt in dit proces vond ik boeiend. Bij Dianet, de thuisdialysezorg, volgde ik mijn opleiding tot dialyse verpleegkundige. Via TMI werd ik gedetacheerd in de zorg en kwam zo terecht bij de toenmalige distributeur van dialysemachines: Cablon Medical. Hier bood ik klinische ondersteuning bij demo’s en proefplaatsingen. Bij het implementatietraject trainde ik de zorgmedewerkers en bood hen support op de werkvloer.

Dialyse is voor mij altijd een rode draad in mijn werk. Nadat Cablon Medical stopte met haar distributeurschap, startte ik bij Diasoft. Zo ging ik van dialysemachines naar de dialyse software ‘Diamant’. Dit was mijn 1e stap in de richting van medische software. 🙂 Samen met een collega verzorgde ik de basisscholing van deze applicatiesoftware. Daarnaast maakte ik trainingen op maat voor de zorgafdelingen in ziekenhuizen. Hier leerde ik veel over de vertaalslag naar de praktijk: hoe zorg ik voor meer gebruikersgemak door bijvoorbeeld minder lijstjes. De applicatiebeheerders leidde ik verder op zodat zij zelf een optimale ondersteuning van de werkwijze konden configureren.

Als functioneel beheerder bij RVC Medical IT hield ik mij voornamelijk remote bezig met Clinical Assistant. Deze software ondersteunt de workflow voor ziekenhuisbreed beeldmanagement. Ik miste in deze rol mijn link met dialyse. Daarom keerde ik terug naar de basis: dialyse verpleegkundige in het Meander Medisch Centrum in Amersfoort. Kort daarna startte ik bij Dirinco, een leverancier van Intensive Care (IC) en dialyse-apparatuur. Het hele traject liep ik door met de klant. Van proefplaatsing, aanbesteding en contractafhandeling tot aan de implementatie, koppelingen van de dialysemachines CVVH met het Patiënt Data Management Systeem (PDMS), begeleiding IC medewerkers en het relatiebeheer.

Bij het ROC heb ik even voor de klas gestaan als docent voor het gezondheidscollege te Utrecht. Dit bleek voor mij niet de juiste keuze. Ik ben in een lastige tijd gestart met corona en de omgang met pubers was voor mij toen geen goede match. Na lang kijken en praten bij diverse bedrijven, zelfs bij het Leger des Heils, kwam ik tot de volgende conclusie. Ik hou van samen opbouwen en ben relatiegericht. Dat je met elkaar in een proces een mooi project begeleidt, kijkt waar je nu staat, een aanspreekpunt bent voor je klanten en samen uitdagingen aangaat en oplost. Daar doe ik het voor!” 

HOE BEN BIJ ITEMEDICAL TERECHT GEKOMEN?
“Op LinkedIn zag ik de vacature voor Clinical Application Specialist en ik was direct enthousiast. Ik las mijzelf in de persoon die itemedical zocht. Enthousiast, ervaring in de (kritische) zorg, affiniteit met automatisering. Deze baan voelde als een puzzel die mij paste. Zodoende reageerde ik ‘s avonds meteen. In deze rol kan ik klanten helpen, begeleiden en trainen zodat ze de software-oplossingen goed kunnen gebruiken. De relatie met de klant staat hierbij voorop en dat vind ik belangrijk.”

WAT HOUDT JE FUNCTIE IN?
“Op dit moment ga ik met mijn collega Dick den Ouden op pad en maak kennis met onze klanten. Hierbij focus ik me eerst op de Spacelabs cardiologie-software Sentinel. Daarna breid ik mijn kennis uit van het MediScore portfolio met de medische alarmmanagement oplossingen zoals de MediScore Medical Device Data Gateway (MDDG). Ik wil op termijn een overall klinisch deskundige worden. Op die manier ben ik inzetbaar daar waar itemedical voor haar oplossingen versterking nodig heeft.”

WAT MOGEN WE VAN JOU VERWACHTEN IN HET NIEUWE JAAR?
“Verdere verdieping in specifieke materie zodat ik met beide benen stevig sta voor een optimale ondersteuning van onze klanten. Zo wil ik hen verder te helpen in hun ontwikkeling.“

NAAR WELKE UITDAGING KIJK JE HET MEESTE UIT?
“De realisatie van mijn grootste uitdaging: dat ik een inhoudsdeskundige mag zijn van de medische software-oplossingen van itemedical. Ik wil graag klanten kundig met klinische kennis ondersteunen op de werkvloer en hierop een positieve impact hebben.”

EN IN JE VRIJE TIJD? KUN JE WAT VERTELLEN OVER JEZELF, ANNEBETH?
“Over mezelf? Ik ben een gedreven persoon die graag kijkt naar kansen en mogelijkheden en deze omzet in haalbare doelen. Om dit samen met een klant te bereiken, dat geeft mij waardering. Ik ben moeder van twee kinderen en breng mijn tijd graag met hen en mijn vriend door. Verder hou ik van buiten zijn, wandelen, bootcamp en kamperen vind ik heel leuk. Het liefst primitief!”

Delen:

Optimaal gebruik van cardiologie-software?