10-10-2023

Van der Valk Tilburg

10 oktober 2023 Itémedical mini-symposium

Laat je inspireren en kom naar het Itémedical mini-symposium op 10 oktober 2023 in Van der Valk Tilburg (11u30 – 16u40). Alle ingrediënten voor een veilige en stillere zorgomgeving zijn hierbij aanwezig: minder onnodige alarmen, rust, herstel, data-analyse, inzicht en alarmcoaching. We nodigen graag al onze relaties uit voor deze dag: van verpleegkundigen zorgmanagers, klinisch fysici, ICT-ers, applicatiebeheerders tot medisch technici binnen de Nederlandse en Belgische ziekenhuizen. Kom jij ook?

Meld je hier aan.

Het programma

De sprekers

Een 3-tal sprekers geven je een kijkje in hun ‘keuken’ en doen dat ieder vanuit hun eigen invalshoek: vanuit onderzoek, de leverancier en de gebruiker. Zo belicht Jeanette Vreman, verbonden aan het Radboudumc, haar onderzoeksresultaten naar alarmreductie op de Intensive Care en deelt haar praktijkervaringen. Wat zegt wetenschappelijk onderzoek over geluidsreductie: wat helpt en wat niet en hoe optimaliseer je de werkomgeving op de IC? Jeanette zoomt in op alarmreductie onderbouwd met metingen, maar ook laat zij de vertaalslag zien van data naar de klinische praktijk? Waar begin je, welke hobbels kom je tegen, wat heeft de techniek opgelost en welke rol speelt gedragsverandering hierbij?

Mathias Van Driessche schetst de uitdagingen van alarmcoaching vanuit zijn projectmatige aanpak bij Itémedical. ‘Going for silence’: hoe creër je meer rust en stilte op de kritieke diensten en wat kom je hierbij tegen. Mathias laat je het totale proces zien: vanaf inzicht in de alarmsituatie, de resultaten, begeleiding van de zorgafdeling, de valkuilen, het fine-tunen door alarmfiltering en -vertraging tot aan het creëren van draagvlak op de afdeling. Hij geeft als alarmcoach

Tot slot geeft Nele Nuytten van UZ Gent een praktijkvoorbeeld van smart room medische alarmering in een neonatale setting. Hoe begin je hiermee? Welke medische apparatuur is er? Wat zijn de technische mogelijkheden zoals de connectivity met een PDMS en uitrol van een alarmmanagement systeem. Maar ook vragen komen aan bod als wat is de impact op je dienst en hoe optimaliseer je dit systeem naar een werkbaar silent room concept met je team?

Net als op het Itémedical-festival vorig jaar, zijn Rob & Emiel wederom de gastheren van dit mini-symposium. Zij heten je graag welkom, zorgen voor de nodige entertainment en begeleiden je op ‘smaakvolle’ manier door het programma. 

Bekijk hieronder welke ‘chef-koks’ jou een kijkje in hun keuken geven over het recept voor alarmreductie.

Aanmelding Itémedical mini-symposium

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Delen: