3 november 2023

Alle alarmen die gewenst zijn, komen veilig op de zorgtelefoon terecht.

Sarah Van den Brempt, Teamleider Biotechniek AZ Alma, Eeklo

In het AZ Alma is op de afdeling Pediatrie en HBBZ (Hartbewaking en Beroertezorg) het Medisch Alarmeringssysteem (MAS) live. Én deze livegang viel precies samen met de verjaardag van één van de kartrekkers van dit project: Sarah Van den Brempt, Teamleider Biotechniek. Zij licht toe: “Het ziekenhuis heeft in eerste instantie voor de pediatrie afdeling voor de MDDG van itemedical gekozen. Daar werken de zorgprofessionals zonder centraalpost.

Nu zorgt de medische software-oplossing MDDG voor een veilige werkomgeving. De alarmen van ieder bed worden goed naar buiten gebracht. Verder vinden we het een meerwaarde dat itemedical vender neutraal is en IIB gecertificeerd. Deze oplossing werkt goed samen met de huidige moderne ziekenhuis infrastructuur en is compatibel met de hele keten. Op de hartbewaking hoeft vanaf nu een verpleegkundige niet de hele tijd actief de centraalpost in de gaten te houden. Alle alarmen die gewenst zijn, komen veilig op de zorgtelefoon terecht.”

In het gloednieuwe gebouw van AZ Alma met state-of-the-art medische apparatuur, zorgt de ziekenhuis brede alarmoplossing van itemedical in samenwerking met 25-8 voor een veilige bewaakte alarmketen. Bedankt voor het vertrouwen.

Delen:

Meer weten over onze medische alarmoplossing?