Op de Cardio afdeling van het ziekenhuis AZ Delta, locatie Menen, leidde de complexiteit bij de implementatie van een medisch alarmeringssysteem tot de inzet van ketenregie. Zicht op de volledige alarmketen is noodzakelijk voor een veilig beheer van deze kritieke bedrijfsapplicatie. Het ziekenhuis heeft niet altijd zelf de kennis, expertise en tijd hiervoor in huis.

De oplossing

De Biomedische Techniek deed een beroep op de ketenregisseur van itemedical vanwege de gespecialiseerde kennis en expertise rondom medisch alarmmanagement en integratie van medische apparatuur.

De implementatie van een MAS (Medisch Alarm Systeem) is complex en vergt zicht op de totale alarmketen. Itemedical staat met haar medische software, de Medical Device Data Gateway (MDDG), midden in deze keten en werkt al jaren nauw samen met verschillende leveranciers. Door inzet van ketenregie verliep dit traject vlot en veilig.

Wat veranderde er

  • Een geïmplementeerde MAS met een veilige en beheersbare alarmketen.
  • Verhoging intern en extern vertrouwen dankzij betere samenwerking tussen partijen.
  • Nazorg met ondersteuning à la carte: minder eigen resources en tijd nodig zodat focus blijft op kerntaken.
  • Toegenomen kennis voor zelfstandige uitrol van alarmmanagement oplossing in de zorgorganisatie, dankzij betrokkenheid bij implementatie.

We kunnen het gebruik maken van ketenregie echt aanraden: het verlost je van een hoop kopzorgen,  het project gaat veel sneller vooruit en de leercurve in het proces is veel korter. Je wordt echt ontzorgd: je behoudt focus op je eigen kerntaken zodat je inzet efficiënter wordt.

Wouter Dejaeghere, Hoofd Biomedische Techniek & Jessy Malfait, Stafmedewerker Biomedische Techniek, AZ Delta, Roeselare
Delen:

Wil jij een begeleiding van A tot Z?

Wij ontzorgen jou in je medisch alarmmanagement traject