19 september 2023

De gezondheidszorg vind ik een leuk werkveld: je zet je met elkaar in om de zorg voor de patiënt te verbeteren.

Sinds juli 2023 versterkt Taco Dijkstra het team als Technical Application Specialist (TAS) en Project Manager. Met Taco aan boord speelt itemedical in op verdere internationale groei.

Taco draagt bij aan de verbetering van werkprocessen zodat het itemedical-team haar klanten kan blijven voorzien van een optimale implementatie en 24/7 ondersteuning van haar medische software-oplossingen. Wat is Taco’s connectie met de zorg, ICT en medische techniek?  Lees het hier in zijn welkom interview.   

Itemedical: Welkom bij itemedical, Taco. Wat ga je precies doen?
“Met het TAS-team ga ik lekker meedraaien. Zo leer ik de werkprocessen kennen en zie ik hoe we dingen vastleggen. Daarin ligt voor mij een stukje verbeterpotentieel, want itemedical groeit snel. Steeds meer klanten gebruiken de medische alarmoplossing voor een veilige alarmreductie in hun ziekenhuis. Willen we deze software goed uit blijven leveren en ondersteunen, dan is verdere professionalisering van de technische werkzaamheden nodig. Hiervoor zet ik graag mijn opgedane ervaring in het Radboudumc in. Ik hou van structuur aanbrengen en denk dat dit kan helpen bij mogelijke verbeteringen. Maar op dit traject richt ik mij later. Voor nu combineer ik de rol van technisch applicatie specialist met projectmanagement.” 
 
Heb je al projecten onder je hoede? 
“Ja, ik coördineer in het AZ Sint Lucas in Gent de implementatie van de Medical Device Data Gateway (MDDG en bij Reiner de Graaf groep de implementatie van Sentinel cardiologie software.”  

Wat is in vogelvlucht jouw achtergrond? 
“Mijn interesse lag altijd al bij de zorg, ICT en medische techniek. Ik studeerde Electrotechniek met Medisch Consultancy als afstudeerrichting, liep stage bij het Maxima Medisch Centrum en had een afstudeeropdracht bij het Radboudumc. Voor PinkRoccade Healthcare implementeerde en beheerde ik diverse medische software pakketten in Nederlandse ziekenhuizen en in de Geestelijk Gezondheidszorg. Ik vond de ziekenhuisimplementaties het leukst om te doen. Daarom stapte ik over naar het Radboudumc. Eerst bij Radiologie en Nucleaire geneeskunde voor technisch beheer en onderhoud van o.a. de PACS systemen en later als projectleider.

Als technisch coördinator bij Informatie Management raakte ik betrokken bij allerlei grote en vaak complexe IT-projecten. Naast projectmanagement was mijn uitdaging om verschillende softwarepakketten van diverse leveranciers optimaal aan elkaar te koppelen. Ik dacht mee over de architectuur en bij aanbestedingen valideerde ik leveranciers en zette onder andere de testtrajecten op. Na mijn overstap richting Health Innovation Labs, werkte ik als adviseur meer vanachter mijn bureau dan ik gewend was. Ik miste het werken met concrete ICT-oplossingen,  technologie en het contact met medewerkers in de zorg.”

 Hoe kwam itemedical op jouw pad? 
“Itemedical leerde ik een aantal jaar geleden kennen als leverancier. Het Radboudumc koos in het aanschaftraject voor een nieuwe holter-oplossing van itemedical. Samen met Willem-Jan van de Werken richtten we de server in, Dick den Ouden verzorgde de opleiding en ik had veel contact met Martijn Haak over de software. Zodoende leerde ik hen beter kennen. Ik vond het een prettig traject en heb met Willem-Jan contact gehouden. Ik had het gevoel dat je bij itemedical veel contact had met de gebruikers en dat leidde tot een gesprek. Van het een kwam het ander en zo stapte ik in deze nieuwe uitdaging.” 

En onze klanten? Wat mogen zij van jou verwachten het komende jaar? 
“In ieder geval start ik met de implementatie van de door hun aangeschafte software.😀”  
 
En ook op klantenbezoek?   
Lachend”: ”Dat hoop ik wel. Dat vind ik altijd erg leuk. Om te horen hoe de klanten onze dienstverlening ervaren en waar knelpunten liggen”.  

Naar welke uitdaging kijk je het meeste uit? 
“Het leren kennen van de processen en hoe we als technisch applicatie specialisten werken. Als ik de processen begrijp, draag ik graag bij aan de verbetering en optimalisatie ervan. Ik heb er zin in!” 

En naast je werk, waar hou jij je mee bezig?
“In mijn vrije tijd hou ik van klussen. Ik woon aan de rand van de Achterhoek en doe veel zelf in ons huis. Van een nieuwe aanbouw tot aan de plaatsing van dakkapellen. Daarnaast trek ik er graag op uit in de vakanties met de caravan en mijn gezin. Ik hou van fietsen en squash wekelijks met vrienden. Dat vind ik gezellig.”

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Sluit je aan bij ons team en solliciteer op één van onze openstaande vacatures. Of stuur een open sollicitatie. En wie weet sta jij binnenkort op onze website!

Delen:

Meer weten over onze medische software-oplossingen?