26 mei 2023

Door PDMS MetaVision ontdekte ik de IT-wereld.

Na een aantal jaren in de intensieve zorg, maakte Magali Vlaminck de overstap naar ons softwarebedrijf. Sinds april 2023 versterkt Magali het Sales Team als Business Development Manager. Wat is haar connectie met de zorg en IT en wat mag je van haar verwachten? Maak kennis met Magali in onderstaand welkom interview.

Itemedical: Kun je ons wat meer vertellen over jouw achtergrond?
Magali: “De meeste ervaring deed ik op in het werkveld. Als verpleegkundige startte ik op de Cardio Care Unit (CCU) van het AZ Sint-Jan Ziekenhuis in Brugge. Op deze intensieve afdeling liggen voornamelijk gemonitorde hartpatiënten. Op de holter afdeling maakte ik kennis met de ECG holters van Spacelabs, omdat we hier specifiek hartchirurgie mee superviseerden. Verder werkte ik ook mee op andere eenheden aan de optimalisatie en technische verhuizing van diensten of opvolging van nieuwe medewerkers Lachend, ik was net een ‘octopusmedewerker’ en kende bijna iedereen in het ziekenhuis.”

Op de CCU leerde ik het PDMS MetaVision voor het eerst kennen. Zo ontdekte ik de IT-wereld en werd Super User van dit Patiënt Data Management Systeem (PDMS). Door deze werkervaring kwam ik bij het implementatie-team terecht van een Elektronisch Patiënten Dossier (EPD) binnen het AZ Sint-Jan. Hier merkte zij op dat ik een ‘connectie’ had met enerzijds de zorg en anderzijds de IT. Vrij snel daarna volgde mijn overstap terug naar de zorg, maar nu als ‘brugpersoon’ tussen deze twee vakgebieden.   

In deze rol koppelde en integreerde ik toestellen in het EPD en PDMS. Andere zaken kwamen erbij, maar wel altijd met de ‘feeling’ tussen IT en de zorgwerkvloer. Zo konden verpleegkundigen en artsen met hun vragen bij mij terecht en keek ik naar een eventuele oplossing of integratie. Daarnaast werkte ik vaak mee aan aanbestedingen en referentieziekenhuisbezoeken. Daardoor heb ik veel firma’s leren kennen en is dat wereldje voor mij geen onbekend terrein 😊.”

“We hebben je eerder gespot op een foto van een MetaVision Go Live in het Sint-Franciscus in Heusden-Zolder. Was je hier op referentiebezoek?”
“Ja, dat klopt. Dat was inderdaad een referentiebezoek. In mijn job was het fijn om de livegang van een nieuw product of oplossing in Belgische (partner)ziekenhuizen mee te beleven: hoe verliep het implementatietraject, welke pijnpunten waren er en waar moest je je focus op leggen. Deze ervaringen en leermomenten nam ik mee terug naar de opstart hiervan in Brugge.” 

Hoe ben je bij itemedical terecht gekomen?
“Wij werkten vanuit het AZ Sint-Jan al jaren samen met Itémedical. Met de implementatie van MetaVision 6 had ik positieve ervaringen: altijd een fijne samenwerking, een goede connectie en nooit problemen ervaren. Toen ik de vacature voor Business Development Manager zag op LinkedIn, heb ik dan ook meteen mijn kans gewaagd. Ik dacht die baan is op mijn lijf geschreven! Met mijn achtergrond als zorgverpleegkundige en mijn IT-ervaring was dit voor mij de ideale job omschrijving. Het voelde dan ook niet vreemd om te solliciteren, omdat ik itemedical kende en al had samengewerkt met collega’s als Emiel de Bruijn, Mathias Van Driessche en Nele Wuytens.”

Wat ga je doen bij itemedical?
“Wel, ik ga mij eerst laten overspoelen met alle informatie en zoveel mogelijk absorberen.😊 Als ik alles goed ken, kan ik mijn eigen verhaal maken en mijn rugzak vullen met de juiste informatie. Dan verdiep ik mij samen met Nele in de sales met de volledige portfolio: MediScore alarmoplossing, MediScore Analytics en PDMS MetaVision.”

Wat mogen we van jou verwachten in het komende jaar?
“De Vlaamse ziekenhuizen bezoeken, onze medische software-oplossingen laten zien en hierover vertellen!”

Naar welke uitdaging kijk je het meeste uit?
“Dat ik de oplossingen die we aanbieden, ook goed begrijp en de meerwaarde ervan inzie. Zo voel ik mij ook zelfverzekerder als de klanten hierover vragen stellen. En dat ik zelf ook met enthousiasme de uitleg kan geven. Ik vind het belangrijk om te weten waarover je praat. Door mijn feeling met de werkvloer en mijn verpleegkundige achtergrond voelt het voor mij al ietske comfortabeler om deze uitdaging aan te gaan.”

En naast je werk, Magali? Kun je wat vertellen over jezelf?
“Om zelf efkes mijn privé bloot te leggen, om het zo maar te zeggen… Ik ben een enthousiaste, goedlachse mama van twee tienerdochters en twee pluskinderen. Daarnaast sta ik klaar voor mijn familie en vrienden om ze te helpen en als dierenliefhebber heb ik twee katten en twee konijnen. Verder zit ik graag met mijn handen in de klei en volg keramieklessen aan de academie. Daar maak ik vazen, tassen, sculpturen en experimenteer ik met glazuren, kleuren en technieken. Zo laat ik graag de creativiteit in mij de vrije loop. Kortom, mijn weken zijn goed gevuld 😊.”

Delen:

Interesse hoe een medische software-oplossing jouw zorgafdeling ondersteunt?